Pet Flys

Jag har tittat mycket på alla modeller av Pet Flys. Att äga en sådan väska är en liten dröm för mig. Tyvärr så gillar jag mest dom äldre modellerna som inte finns kvar nu. Jag har sett dom på eBay några gånger och i några amerikanska webshopar, så jag skulle mer än gärna klicka hem en. Rosa är min absoluta favoritfärg så Flying Heart och Paw Princess är favoriter, men den jag abolut allra helst skulle önska att jag hade till min lilla Chi är väskan med Curious George på. Som liten gillade jag Nicke Nyfiken och väskan är så färgglad och söt.

Bild från PetFlys.com

 Bus i regnet

Jag och Chanel var nyss ute och busade lite. Tyvärr regnade det lite, man vi bar ute ett bra tag ändå. En annan sak som är lite synd är att jag inte har kunnat beställa någon regnjacka till henne. Doggie skulle skicka ett tillgodokvitto till mig i förra veckan, men när jag mailade i dag och frågade vart det höll hus visade det sig att dom inte ens har skickat det ännu. Dom lovade att skicka det under dagen.

Chanel fick ha en tröja istället för att skydda lite mot regnet. Puppy Angels Jungle Bear Hoodie. Den kom i paketet från Posh Pooches som vi hämtade i lördags.

 Sötaste tältet

Jag letade efter ett tält till Chanel på eBay och jag hittade det här supersöta Hello Kitty-tältet.



Nu var det ju inte riktigt ett sånt här tält jag tänkte mig, men det här är riktigt sött. Jag söker egentligen ett tält som man kan ha utomhus på sommaren som Chanel kan gå in i för att få skugga när det är för varmt.

 Nybadad och väldoftande :)

I dag har Chanel blivit riktigt ompysslad. Först blev det ett bad. Hon är inte så förtjust i att bli blöt och sedan fryser hon så hemskt mycket efteråt, så stackars liten gillar inte att bli badad. Sedan har vi klippt klorna, friserat pälsen under tassarna med nya tassaxen som vi köpte för en vecka sedan, smort in tassarna med tassalva, rengjort öronen och borstat tänderna. Nu är Chanel verkligen en ren Chi :)


Efter allt pyssel med henne var det dags för lite lek med elefanten som hon har amputerat armen på:




Så här fin är Chanel nu. Hon doftar jättegott också. Synd att man inte kan ha med dofter i bloggen:

Älskade sötis. Hon är så underbar och redan efter att jag har haft henne bara två månader så har hon gjort mitt liv så mycket bättre.

 Chanel skulle bli så söt...

Jag hittade en alldeles underbar liten topp från Louis dog som jag skulle vilja ha på Chanel. Den är så söt så jag sitter här med ett stort leende när jag ser den. Andra kanske inte tycker att den är så mycket för världen, men den är bland det sötaste jag har sett på länge.

Tänk prickar, spets, rosett, sött budskap och swarowski-kristaller.



Låt mig presentera Follow Me Shirt:

Det var dessutom väldigt sött med halsbandet till som hunden på bilden har. Chanel behöver en Follow Me Shirt NU!!

Det hittas hos FunnyFur för 46 dollar.

 Chanels garderob

Nu har jag sytt och pysslat nästan all vaken tid i två dagar nu. Jag har fixat inredning till Chanels garderob. När vi var i Stockholm så var jag på Ikea och shoppade lite grejer till garderoben. Nu börjar den vara klar, men det fattas lite. Jag ska till exempel köpa rosa galgar att ha i den.

Här kommer lite bilder på hur det ser ut just nu:


Förvaringsfacken har jag sytt alldeles själv och det tog hur lång tid som helst. Även korgarna har jag sytt. Lådor och tidsskriftssamlaren har jag klätt med tyg. Så småningom kommer jag skaffa några hundväskor och dom kommer då att hamna på översta hyllan.

Än så länge finns det inte så mycket i hennes garderob, men det kommer mer så småningom :)


I tidsskriftssamlaren förvaras alla Chanels viktiga papper och Chihuahuabladet. Det finns gott om förvaring till lilltjejen.


Här syns dom söta krokarna som ser ut som en bakdel på en hund. Jag är så nöjd med att jag hittade rosa. Den lila saken med prickar på som hänger där har jag sytt och jag brukar ha bajspåsar eller godis i den.


Det var mycket jobb med att sy allt, men det var värt det. Jag är nöjd med resultatet hittills.

 Äntligen hemma!

Nu har jag inte bloggat på några dagar, men det beror på att vi har åkt bil de senaste två dygnen och i natt klockan ett var vi äntligen hemma i Lappland. Jag längtade verkligen inte tillbaka till snön, men det är skönt att vara hemma. Även Chanel föredrar att få skutta på gräs. Ni skulle ha sett hur roligt hon hade i Malmö när vi hittade stora gräsmattor som hon kunde springa på. Kopplet är ju 5 meter långt, så då kan man springa ganska mycket. Det var ingen annan där vi var så då får hon springa hur mycket hon vill.

När vi kom hem var det så klart massvis med post som väntade. Det roligaste som jag hittade var en paketavi. Äntligen hade mitt efterlängtade paket från Posh Pooches kommit!


Så här snygg är hon i sin nya Puppia Amore hoodie.

Hon var tyvärr inte så villig att ställa upp på några bilder idag, men jag tycker att hon alltid är söt :)


Hon har vuxit ganska mycket sedan jag beställde, så jag var lite nervös över att den inte skulle passa, men tur som jag ha satt den perfekt.


Det fanns några andra saker i paketet, men det visar jag en annan gång.

 Fina hundsängar

Idag har både jag och Chanel varit så trötta så vi har sovit 4 timmar mitt på dagen. Bara ett par rum bort bor en stor hund som skäller nästan hela tiden. Stackars Chanel är jätterädd och sitter i mitt knä och skakar.

Jag tycker att det vore fint att ha en riktigt snygg hundsäng hemma. Självklart ska den vara mjuk och skön också. Jag hittade två stycken på svenska sidor, men sedan finns det ju hur många snygga som helst i utländska webbshoppar. Det är bara så jobbigt att frakta hem något så stort från ett annat land och det brukar kosta en del dessutom.


Den här sängen heter DeLux och kommer från Fyrbent.se. Det rutiga tyget tycker inte jag är så snyggt, men det är som tur är avtagbart så då kan jag sy ett eget. Priset ligger på 399 kr. Billigt och bra.

Sängen Daphne är riktigt snygg, men jag hade nog velat ha en i svart. Kanske kan måla om den? Måla den rosa vore en bra idé ju! Även här skulle jag vilja byta tyg på kudden. Den hittas hos finahund.se för 949 kr.

 För att hålla hunden torr

Jag tycker verkligen att Chanel behöver en regnjacka och jag tror inte att hon skulle ha något emot att ha på sig en. Nu har det visat sig att jag har ett tillgodokvitto hos Doggie eftersom jag skickade tillbaka en overall som hon inte kunde ha. Så tillgodokvittot får nog gå till en regnjacka. Nu gäller det bara att välja vilken jag ska beställa. Det finns ju så många fina.

Här är mina favoriter:

Rosa regnjacka "Fifth avenue", 399 kr, Puppy Angel
Hjärtmönstrad regnjacka "Sprinkle hearts", 369 kr, Puppy Angel
Röd regnjacka med prickar och volanger "Polka dots and ruffles", 269 kr, ESC
Rosa regnjacka med prickar och volanger "Pinka jumper", 349 kr, Pinkaholic
Gul regnjacka med skärp "Milky dog", 299 kr, Puppy angel


Det är lite konstigt att den röda från ESC och den rosa från Pinkaholic är nästan identiska. Båda finns i både rosa och rött. För mig kanske det skulle kännas bäst att köpa den från Pinkaholic om jag väljer den modellen, för det antar jag är orginalet och ESC har kopierat den.

 Hundkalas


Jag och Chanel har flyttat från Stockholm till ett hotell i Malmö. Vi ligger just nu i en stor dubbelsäng tillsammans. Hon sover och jag surfar runt lite på nätet. Pappsen är i Tyskland nu och vi kan inte följa med. Chanel har inget pass ännu. Pappsen ska hämta lite folk som sitter fast i Madrid och inte kan ta sig till Sverige på grund av alla inställda flyg.

Jag har nog inte varit i Malmö innan, men någon gång ska väl vara den första för allt. Synd att jag inte vågar gå ut bara. Tror inte att jag skulle hitta tillbaka. Sen så gillar inte Chanel att vara ensam för länge.



Jag hittade en hemsida som har saker till hundkalas, hundbröllop och "puppy showers" för att fira att man skaffat en valp. Massvis med olika inbjudningskort, kakmixer, ballonger och partyhattar hittade jag. Jag skulle kunna tänka mig att ha ett hundkalas när min lilla tjej fyller år, men det är länge dit (fyller 1 i november).

Sedan måste jag någ säga att jag tycker att det är för överdrivet när man gifter hundar med varandra. Det har nog ännu inte kommit till Sverige, men vem vet, kanske börjar det ske här också så småningom.

Sidan heter i alla fall BarkTalk och har massa sött till kalas. Hundtårta ska minsann Chanel få när hon fyller år i alla fall :)

 Gulliga skålar till resan


Jag måste bara tipsa om det här rese-kitet med mat- och vattenskål. Designern heter Susan Lanci. Den lilla påsen är gjord av mocka och innehåller två små skålar som har en diameter på drygt 6 cm. På påsen sitter en hake så att man kan haka fast den på väskan, byxor eller i D-ringen som sitter på Susan Lancis koppel.

Dessa påsar finns i många vackra färger. På bilder är det: Giraffe, perfect pink, tiffi blue och zebra. Den finns även som: black, cheetah light, cheetah, puppy blue och röd.

Du hittar dom hos theritzyrover.com. Priset ligger på 237 kronor. Om dom hade funnits i Sverige hade jag gärna beställt en, men att göra en beställning från USA enbart för det rese-kitet känner jag är lite onödigt.

 Rabatt hos Le Chien


Jag måste bara tipsa om ett erbjudande hos Le Chien. Till och med imorgon kan man köpa Flexikopplet Petite Elegance för endast 199 kronor. Ordinarie pris är 329 kronor. Det är verkligen bra rabatt och jag älskar ju dessa koppel.

Jag har förhoppningsvis ett paket hemma som innehåller ett sådant rosa koppel, men förutom rosa så har Le Chien även kopplet i svart, vitt och rött. Det kliar lite i shoppingfingrarna ;)

 Ikea-besök

I dag har vi varit på en liten shoppingtur. Bland annat var vi en sväng på Ikea, så nu har jag äntligen fått köpa saker till Chanels garderobsinredning. Jag tror att det kommer bli så fint. Så snart jag kommer hem så ska jag ge mig på symaskinen och börja sy som en galning :)

Kroken Bästis stod på min shoppinglista, men jag blev så otroligt besviken när jag bara hittade massa röda och någon enstaka orange. Jag valde orange. Senare skuttade jag nästan av lycka när jag hittade fler på ett annat ställe och där fanns det kvar bara två rosa. Precis det jag ville ha.

Så här söt är kroken.


Hotellrummet som vi bor i är ett dubbelrum, men ingen dubbelsäng, så jag och sambon sover i var sin säng. Jag sov tillsammans med Chanel. Hon är så mysig att ha bredvid sig. Hon vill ligga så nära som möjligt och gärna bli kliad på magen ibland.

 Stort problem!

Nu är både jag och Chanel lite purkna på pappsen. Bara helt från ingenstans har han kommit fram till att Chanel inte behöver någon väska eller regnjacka. Det är ju liksom självklart! Förstår inte hur den där mannen tänker ibland.

Hur kul är det för en hund att bli alldeles genomblöt när det regnar? När den kommer in så droppar det vatten från pälsen. Tror det kommer bli han som får försöka torka henne när det har regnat. Hon avskyr att bli blöt och skakar som ett asplöv då.

Den här regnjackan är riktigt fin:

Märket heter Paris Erotica och och kommer från Japan. Modellen var kanske inte så speciell, men jag gillar det fina P:et och körsbären. Tyvärr så ligger priset på 100 dollar hos Funny Fur och det skulle jag aldrig lägga på en regnjacka åt henne, men som tur är så finns det fina för ca en tredjedel av det priset.


Den här väskan vore däremot perfekt. Mysig och skön för Chanel att ligga och gosa i medan jag är ute på äventyr. Dessutom är den supersöt!! Väskan kommer från Ruff Ruff Couture och även den finns hos Funny Fur. Ibland kan man behöva ha händerna fria. Sedan så tror jag att Chanel skulle trivas bättre och känna sig säkrare i en väska.

 Step in selar

Le Chien har några selar som verkar riktigt bra att ha till exempel utanpå tröjor och sedan är dom superlätta att ta på. Rosa med hundben eller guldig med dödskalle faller mig mest i smaken.


 Hundvänligt hotell

Nu har vi alldeles nyss bytt hotell och vi ska bo här under natten. Det här hotellet gillar jag mycket mer än det andra vi bodde på tidigare i veckan.

First hotel Royal Star.

Så här ser det ut från utsidan.


Så här ser vårat rum ut, men vi har gula väggar och här i husdjursrummet har dom inte bytt ut heltäckningsmattan ännu. Det borde vara lite opraktiskt med heltäckningsmatta om det skulle hända en olycka från något djur.

Rummet är i alla fall stort och trivsamt. Vi är väldigt nöjda med det hittills.

Det finns ett husdjurspaket här på hotellet som heter It's just not a dog. Det kostar 500 kr. Då ingår det läckra mat- och vattenskålar, en goddiebag med hundgodis, leksak och hundlortspåsar.

 Shopping till Chanel

Vi har det riktigt bra här i huvudstaden. Chanel gillar att hitta nya platser att nosa på och att få skutta i gräs istället för snö. Bland det roligaste hon vet är när hon hittar ett löv som blåser i väg så hon får jaga det.

I går tog vi oss en tur till Small To Big för att se om vi hittade något sött till älsklingen.

Ägaren Ninnie. Hon var verkligen jättetrevlig.

Även om jag gärna hade kunnat ta med hela butiken hem så fick två plagg följa med:


Den här tröjan är verkligen jättesöt, så den fick hoppa ner i shoppingkassen. Wooflink har många plagg som är riktigt fina, men en del går lite över styr.


Den här hoodien kommer från Pampet. På ryggen står det "Enjoy loving me". Jag tycker att prickar är så fint, så när jag hittade den här med rosa prickar kändes det självklart att tjejen skulle ha den.



 Sömnig matte och hund



Så här trötta var jag och Chanel i går. Det är jobbigt att åka bil. Att sova med Chanel är alltid så mysigt. Hon brukar komma och lägga sig jättenära och ibland lägger hon sig på rygg och vill att man ska klia på magen.

Jag tog med lite skinka till lilltjejen från frukosten i morse här på hotellet. Hon blev jätteglad. I dag får vi se vart det bär av. Förhoppningsvis så blir det besök på någon hundaffär :)

 På hotell

Just nu ligger vi alla tre i sängen på ett hotellrum i Stockholm och myser. Vi ska vara här några dagar. Självklart ska vi passa på att besöka någon hundshop, men även Ikea måste jag såklart till för att shoppa inredning till Chanels garderob. Sedan ska vi nog hinna med lite annat här i huvudstaden också.

Chanel älskar verkligen våren. Något som hon verkligen gillar är när hon hittar löv på marken och det ska gärna blåsa lite så dom flyger i väg så hon kan jaga dom. Hon är så söt när hon gör det :)

 Älskade Flexi

När det gäller koppel så älskar jag Flexi-koppel. Flexi-koppel har jag haft både på katter och hundar innan. Det här tjorvet med koppel som trasslar in sig mellan benen på hunden är något som kan göra mig galen.

Chanel har ett Flexi-koppel och ett till är på väg. Jag skulle gärna ha alla olika färger och mönster som finns.

Jag blev helt superglad när jag hittade webshopen Hungarian PetNet i går. Dom har Flexis Elegance och Petite Elegance tokbilligt. Elegance för 198 kr och Petite Elegance för 165 kr. Annars finns även modellerna Classic, Comfort, Rock Star och Summertime.

 Nytt underlägg till lilltjejen

Hela familjen gjorde ett besök på Dollar Store idag. Bland det första jag såg när jag kom in i butiken var ett supergulligt underlägg. Jag tänkte direkt att Chanel måste ha ett sånt. Tyvärr har jag inte skaffat något underlägg innan, men nu var det dags.

Så här gulligt ser det ut.

 Förvaring

Sådana här måste jag göra till hennes garderob för att få lite ordning:



Bilden och beskrivning för att tillverka dom hittas i bloggen Med nål och tråd.

Jag hittade ett jättesött tyg på Ikeas hemsida med små djur på och det ska jag nog använda till alla korgar. Det blir nog även en extra stor korg för att ha Chanels leksaker i.

 Garderobskonflikt

I dag är det mysigt vårväder och Chanel är totalt galen. Hon kan inte vara stilla en endaste sekund, men det kanske beror på att vi har sovit så mycket i natt. Ungefär tolv timmar sov jag och lilltjejen. Jag råkade somna i soffan vid midnatt och vaknade halv fem. Då gick vi ut en sväng och sedan la vi oss i sängen.

Nu busar hon och tar allt hon vet att hon inte får ha. Det är ganska stökigt här ännu eftersom vi inte har packat upp sedan vi kom hem, men nu tvättas det för fullt och dom rena kläderna åker in i garderoberna direkt sedan.


På tal om garderober. Vi har en mindre konflikt här hemma. Jag tycker att Chanel naturligtvis ska ha en garderob, men pappsen tittar på mig som om jag är en idiot och säger nej och någon svordom.

Tänk så sött det skulle vara med den här garderoben här hemma. Den hittar man hos FunnyFur för 1800 kr. Perfekt för Chanel att ha kläder i. Man kan ha små söta galgar i och allt ryms utan problem.

Pappsen säger att jag istället ska använda en av dom vanliga garderoberna som finns i lägenheten. Vi har 7 st plus en klädkammare på två personer, så man kan kanske tycka att jag kan använda en av dessa 7.

I den här frågan får jag nog ge mig. Det är en vanlig garderob som får bli hennes, men ack så fint det ska vara i den! Nu ska jag starta mitt projekt med att göra iordning den.

Sådana här sidengalar med rosett måste jag ju få köpa till garderoben i alla fall :) 28 kronor styck hos FunnyFur.

Här i Lycksele finns ju inget Ikea tyvärr, men snart ska vi förhoppningsvis till huvudstaden och då ska jag övertala sambon till ett Ikeabesök för att shoppa garderobsinredning.

Jag blir så inspirerad och tycker att det är så otroligt fint med dom lösningar som Emma och Indra har för att hålla ordning på hundkläderna.

 Behöver få ordning i oredan

Vart man än vänder sig eller försöker gå i lägenheten så ligger det en av Chanels leksaker där. Hon är hemskt liten, men av någon anledning så har hon fått oändligt många leksaker. I och för sig så tror jag hon hinner leka med nästan alla varje dag :)

Nu har jag insett att det kanske är dags för en leksakslåda. Den ska vara fin och i lagom storlek. Tidigare hade Spoiled dog en som jag gillade, men den verkar vara slut nu eftersom jag inte kan hitta den. Den kom från Louis dog och jag har sett olika från det märket och dom är finast, så en från Louis dog får det bli.

Här är en jag hittade hos Fina Hund. Den verkar vara från 2006, men söt är den:

 Smått till liten tjej

Det är alltid trevligt att komma hem och hitta paket på hallgolvet. I går hittade jag ett litet sött paket med dom här i:

Det är dom minsta sockorna jag någonsin sett och dom är riktigt söta :) Att det dessutom är halksockor kan ju vara bra.

Jag försökte få en bild på henne med sockorna på, men hon var otroligt bångstyrig, så det blev en bild med en socke på som var på väg av. Grisörat hjälpte till lite att hålla henne lugn. Så är det att ha en tokbusig valp som inte vill vara stilla när matte fotar :)

Sockorna är hemklickade från eBay.

 Rabatt

Jag fick ett nyhetsbrev från Pupstore här i veckan. Hos dom får man 15 % rabatt på Puppias nya kollektion som de nyss fått i lager.



Ange koden: VIP i kassan vid beställning. Om rabatten ej dras av i kassan så bevilja inte ordern, maila Pupstore angående problemet.

Jag hittade ett par saker som jag skulle kunna tänka mig till Chanel:

Förut ville jag hemskt gärna ha Summer & Spring-selarna med dom söta äpplena, men jag har insett att dom kommer vara för stora på min lilla chi, så jag får nog satsa på en liten topp istället som jag vill ha något med dom på.

Puppias selar påstås ju vara bäst och jag vill gärna att Chanel ska ha sele för att inte belasta nacken så mycket. Efter att ha läst storlekstabellerna så är det endast modellen Soft Harness i storlek XS som skulle passa henne. Som tur är så finns den ju i flera söta färger. Jag gillar den gröna, gula, orange och röda. Hon har ju redan en rosa sele från Pinkaholic och en rosa räcker, annars hade jag velat ha den här i rosa också.

 Glad påsk!



Jag och Chanel är just nu uppe i fjällen och busar i snön tillsammans med husse och hans släkt. Lilltjejen har lärt sig att åka skoter utan problem. Första dagen tyckte hon att det var lite läskigt, men sedan var det inga problem. Nu sover hon medan hon åker.

Hon gillar verkligen att få springa lös i snön och undersöka på egen hand. Det är full fart för det mesta, men hon gillar också att sova innanför någons jacka nära brasan så hon är riktigt varm.

Här är det lite svårt att få tillgång till internet, men jag skickar en liten påskhälsning till alla söta läsare och hundägare i vårt avlånga land.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0