Det är inte så lätt att vara liten

Det är nog inte så lätt att vara en liten Chihuahua alltid. Så fort det är minsta lilla blött i gräset så blir inte bara tassarna blöta, utan även hela magen. Jag tycker så synd om henne som får kallt vatten på hela magen bara för att hon behöver gå ut och kissa. Inte skulle då jag vilja bli blöt om magen varenda gång jag går på toaletten.

Idag har det regnat en del, så Chanel har inte riktigt uppskattat vädret. Jag har varit på inflyttningsfest hos en vän ikväll och jag blev förvånad själv över hur hemskt mycket jag saknade Chanel under dom timmarna. Det verkar som att jag har blivit helt beroende av våran lilla pälsboll :)

Så här blöt blir hennes mage i det här vädret. Det skulle såklart inte bli så om hon gick på asfalt, men hon vägrar att göra sina behov någon annanstans än på gräset.

 Puppy Angel

Usch, så dålig jag är på att uppdatera. Just sitter jag i soffan och Chanel sover på min högra arm, så det är lite jobbigt att skriva, men det är det värt :)

Jag har hittat några favoriter från Puppy Angels höst- och vinterkatalog som finns att titta i här.


Lovely Bunny T-shirt verkar så underbart söt. Jag vet inte riktigt när Chanel skulle ha användning för den, men jag tror att hon skulle vara så fin i den.

Winter Wonderland Hoodie vet jag fanns redan förra året, men den är så fin och den får det att klia allra mest i shoppingnerven från hela kollektionen.

Gällande Love U Vest Jacket så fick jag se hunden som jag har längst ner på bilden som har den på sig med Basic Color T-shirt under och det är ju riktigt sött. En värmande väst finns det ju alltid användning för i kalla Sverige.

En halsduk behövs nog. Jag kan inte bestämma mig för vilken som är sötast av dom två på bilden, men om jag skulle beställa Love in Pocket Sweater så vill jag ju ha matchande halsduk :)


Nu är det sovdags. Chanel är riktigt trött, så vi ska mysa lite i sängen innan matte och husse också somnar
.

 Shih tzu

Nu har Chanel äntligen fått busa med mina föräldrars vovvar. Dom har fyra Shih Tzu. Två av dom har varit på utställning i Kemi idag och Fonzie fick ett cert, så mamma är jätteglad. Ännu en pokal har han på hyllan i vardagsrummet nu. Han är så fin lille Fonzie och han blev riktigt trött efter utställningen idag. Han gillar att lägga sig under trappen. Där har han sitt lilla gömställe när han vill vila.

Det ser nästan ut som att Chanel är på väg att försöka äta upp Fonzie på bilden, men dom busar bara och hon har ingen chans mot dom här 8-kilos-hårbollarna :P

 Höst- & vinternyheter från Puppia

Jag blev helt lycklig när jag såg Puppias höst- och vinternyheter. Helst vill jag ju egentligen inte tänka på den mörka tiden som kommer så småningom då man måste byta ut kjolar och bara ben mot mössor och halsdukar, men nyheter uppskattas alltid.

Jag har valt ut mina favoriter:


  • Tröjan med tillhörande halsduk heter Edda. Den är nog ett absolut måste till Chanel i höst. Det är nog ganska mysigt för henne en kall och blåsig höstdag med en halsduk. Jag tycker den är supersöt och det är dessutom små kristaller på den. Troligtvis så blir det en röd. Hon passar nog riktigt bra i rött tror jag :)

  • Sabina är en tröja med en lite lyxig look. Pälsen med pärlorna i fick mig att falla direkt. Jag vet inte riktigt när hon ska använda den. På en shoppingtur med mig kanske?

  • Vinterjackan Explorer finns upp till storlek XXL, så även dom lite större vovvarna kan ha den. Supersnyggt med lack tycker jag. Den röda skulle bli riktigt snygg på Chanel.

  • Noble Carrier II tycker jag är riktigt "höstig", så den gillar jag. Jag är själv ett stort fan av brunt på hösten och vintern, så om Chanel satt i den skulle hon matcha mig perfekt ju.

  • Sedan fanns det även många nya fina selar i kollektionen som jag gärna skulle ha till Chanel, men tyvärr är dom för stora. Minsta storleken är small och hon behöver xsmall. Det är så synd. Dom på bilden heter Downtown, Gala och Snowflake.

Puppias höst- och vinterkatalog hittar du här.

 Chanel trivs i solen

Om man söker Chanel en solig dag så är det en bra idé att bege sig ut på balkongen och titta. Hon sitter gärna där i solen och myser eller tittar ut genom staketet på människorna som går på gården.

Riktigt passande väder för en mexican. Hon tar gärna med någon leksak eller något ben ut också.


Sommaren uppskattar hon verkligen.

 Vad sägs om en grön hund?

Att vara hund i Kina och Japan verkar vara underbart. Hundägarna där skämmer verkligen bort sina hundar och gör allt för dom, istället för att lämna dom i bilen varma sommardagar så dom avlider, som en del idioter gör. Många svenskar är såklart riktigt bra hundägare, men jag blir så arg när man läser så mycket i tidningarna under sommaren med hundägare som vanvårdar djuren.

För att återgå till Kina och Japan, så finns det massvis med salonger med spabehandlingar, pälsvård, butiker med alla möjliga hundkläder och hundarna följer med överallt. Eftersom man enligt lagen bara får ha ett barn, så ersätter en hund ofta barn som dom inte får skaffa.

En trend som verkar vara ganska stor är att färga pälsen på hundarna. Enligt mig ser det ganska kul ut och vissa hundar blir riktigt söta ju. Så länge inte hunden skadas, så har inte jag något emot det, men min Chanel är alldeles perfekt som hon är så hon kommer aldrig att bli färgad.

Det finns såklart liknande salonger som pysslar om vovven i Sverige, men det är inte lika vanligt. Jag skulle vilja att det var lättare att ta med sin hund överallt också. Det är för många ställen som Chanel inte får följa med på nu.

 Det gick inte som jag ville...


Jag hade så höga förväntningar när jag köpte torrfoder från James Wellbeloved till Chanel. Efter tips och att ha läst på om det så verkar det ju riktigt bra, men tyvärr tyckte inte Chanel detsamma. Hon totalvägrar att äta det. Jag har försökt och försökt, men det går inte. Hon är hellre hungrig än äter det. Det är så synd, så synd.

Just nu äter hon Hills-foder och det gillar hon minsann.

 Glassmonster!

Idag ringde veterinären från djursjukhuset där hon var i veckan och fick sina tänder utdragna och så kollade dom upp halsen. Enligt odlingen dom gjorde på hennes tonsiller så var det inget fel på dom. Dom senaste dagarna har hon haft flera av sina "anfall" när hon börjar dra in luft och har ett "snarkande" ljud. Om man lyckas få henne att slappna av så andas hon normalt igen.

Veterinären tyckte att vi skulle överväga att operera gommen. Den är mjuk istället för hård och det påverkar det hela. Sedan så har hon väldigt smal hals. Tills vidare så tyckte hon att vi ska se till att hon dricker mycket och så ska vi ge henne glass när det är varmt eftersom halsen sväller upp i värmen.

Att ge henne glass är inga problem. Chanel älskar glass :)

 Poochie & Toutou

Jag surfade runt lite i vanlig ordning för att hitta något intressant i vovve-världen och idag hittade jag faktiskt något.

Poochie & Toutou är ett märke som skapades 2009 av en amerikansk 22-åring som nyss tagit examen från universitetet. Designen riktar sig till unga "djur-föräldrar" och inspireras av det japanska modet, så det är mycket glada färger och söta mönster. Märket håller även riktigt bra priser tycker jag.

Här är ett litet urval. Dom tre hoodiesarna och skorna är mina favoriter. Nu använder ju inte jag skor på Chanel, men om jag hade gjort det så hade jag velat ha dom. Supersöta enligt mig :)

Hela kollektionen kan du hitta här.

 Klart att vi borde ha en hundkoja :)



Så här ser det ut just nu. Vi började åka igår kväll och sitter fortfarande i bilen. Husse fick inte plats på bilden i bilen. Kanske borde ha ritat honom springandes bakom :)

Vi åker tyvärr inte en Mini Cooper. Andra drömmer om dyra bilar med alla möjliga finesser och som är supersnabba. Jag önskar mig en Mini Cooper, men husse är väldigt skeptisk. Tänk så mysigt jag och Chanel skulle kunna ha det i den bilen när vi är ute och finåker. Just nu åker vi en tråkig Audi istället.

Nåja, nu ska vi åka och hälsa på hundar så Chanel får någon att leka med. Chanel ligger och sover sött just nu i bilen.

Hoppas att ni får en trevlig helg allihopa!

 Natti natti


Så här lägger sig gärna Chanel och önskar då att bli kliad på magen. Hon kan börja knuffa lite på husse mitt i natten och sedan lägga sig på rygg så att han ska klia. Han är nämligen mera lättväckt än mig, så jag brukar inte vakna när hon försöker väcka mig. Husse är i alla fall snäll och kliar, även mitt i natten :)

Nu börjar det vara dags att bädda ner sig i sängen och sova lite. Imorgon har vi fullt upp alla tre.

 Den skulle vara så fin till Chanel...

Jag hittade den här underbara sängen hos Finahund.


Jag skulle så gärna vilja ha den till lilltjejen. Då kan man klä om kudden i söta tyg och sätta gulliga små mjukdjur i sängen. Det skulle bli så sött :) Tyvärr så kostar den närmare 2000 kr, så det är lite väl mycket, men fin är den.

 Sjukhusbesöket

Jag myste med Chanel hela kvällen igår efter jobbet så därför blev det inget inlägg. Chanel var väldigt trött och snurrig i huvudet, så balansen var inte den bästa. Veterinären har dragit hela 14 tänder på henne. Mjölktänderna har inte riktigt velat lossna av sig själva.

Sedan så tittade dom i halsen och det var inget större fel på toncillerna, men hon har tydligen mjuk gom istället för hård och gomseglet är lite för långt. Därför har hon sina konstiga "attacker" då hon börjar dra in luft och låter på ett konstigt sätt. Jag blir alltid toknervös när hon får så, så jag hade hoppats på att det skulle gå att göra något åt det, men tyvärr inte.


Nu har jag tagit bort det blåa plåstret. Jag var lite orolig att hon skulle vara rakad där under, men hon hade nog bara det efter att ha haft en nål där när hon sövdes.

Chanel luktar inte så gott efter sitt sjukhusbesök, så nu är det bad-tajm. Snart doftar hon supergott :)

 Chanel på sjukhus

Nu är Chanel inlagd på djursjukhuset och jag går runt här på jobbet och är så hemskt orolig. Chanel är inte ván vid att vara med människor hon inte känner och hon har aldrig varit instängd i en bur heller.

Hon är på djursjukhuset för att kolla upp halsen och troligtvis operera bort toncillerna (eller hur det nu stavas?). Jag hoppas att det ska gå bra. Nu längtar jag tills jag slutar och får vara med henne. Husse ska hämta henne 14.40 så då får jag veta hur det har gått.

 Surfhunden


Jag har en Chihuahua som minsann kan surfa på nätet ;)

Bilden är från i helgen när jag satt i bilen och läste lite bloggar på nätet medan husse körde bil. Chanel valde att lägga huvudet mitt över tangentbordet.

 Kombinera intressen?

Mitt största intresse är ändå min lilla Chihuahua, men jag har även upptäckt en annan sak som bara är så "jag". I Japan finns det ett dekorationssätt som heter Decoden och allt som jag har hittat på nätet är bara helt fantastiskt. Nu har jag funderat på hur jag ska kunna kombinera dom två intressena. Hittills har jag bara hållt mig till mobilskal. Kanske skulle jag kunna dekorera ett flexikoppel? Då skulle jag vara hel ensam om mitt dekorerade koppel i alla fall.


Nåja, jag får fundera vidare på den saken. Nu ska jag mysa med lilltjejen en stund innan jag somnar. Det är det bästa jag vet på hela dagen.

 Bortskämd vavva

Nu har vi varit borta i drygt två dygn. Husse har jobbat och vi har åkt ca 160 milunder dessa dagar. Trötta och slitna är vi och inget internet fanns det där ute i skogen där vi var.

Efter vägen fick vi stanna och äta några gånger och så här bra hade Chanel det. Hon fick äta fläskfilé och köttfärssås direkt från bordet ;)

Annars så brukar hon inte få vara på bordet, men det här var en lite engångsföreteelse :) Vovven var nöjd i alla fall.

 Bikini på hunden

I Sverige är det nog ganska ovanligt med bikini på hundar, men i USA verkar det vara en del som använder det med tanke på hur stort utbud det faktiskt finns i många amerikanska webshoppar. Personligen så tycker jag att det är lite hemskt. Det finns ju många diskussioner om att vi håller på att förmänskliga hunden och att sätta bikini på en hund tycker jag är att gå lite väl långt.

Chanel får vara hund. Hon använder sina fyra ben och får gå alldeles själv, även om hon har en väska som hon kan åka i. Chanel är, förutom min hund, även min bäbis. Jag kallar henne för bäbis, hon sover på min kudde och jag älskar henne över allt annat. Visst, när det är kallt ute har jag haft tröjor och jackor på henne. Hon har dessutom en egen garderob, men hon är fortfarande hund.

Jag frågade husse vad han skulle göra om jag sätte på Chanel en bikini (jag skulle aldrig göra det, men jag ville höra vad hans reaktion skulle vara). Hans svar var: "Då tar jag henne och går". Riktigt bra svar :)

En bikini fyller ju ingen som helst funktion på en hund, men det finns säkert dom som tycker att det är sött.

 Nytt från Juicy

Igår jobbade matte från 6.45-21.40 så nu är jag totalt slut. Bloggandet har hamnat lite på efterkälken på grund av allt jobbande på sistone. Eftersom att jag jobbade in en dag igår så kan jag och Chanel följa med husse på en resa i helgen. Det ska bli kul :)


Jag har nog aldrig bloggat något om Jucy Couture, tror jag. Det är ett märke som har hemskt mycket sött i sin kollektion för hundar. Någon gång ska jag skaffa något från Juicy till min lilla Chi.

Nu finns till exempel en jättesöt sele i velour med nitar på. Även det tillhörande kopplet har nitar. Det är bara synd att nästan inga selar passar på Chanel. Storlek XS ska passa en hund på 2-4 lbs, så det borde ju gå.


Om man föredrar halsband på sin fyrbente familjemedlem så finns det ett rosa som också har nitar på. Jag använder i princip aldrig halsband på Chanel, men någon gång när hon ska vara extra fin så har jag gärna det på henne och hon skulle verkligen bli extra fin i det :)


Selen och halsbandet hittar du hos Funny Fur

 Bustjejen

Om något ligger lagomt tillgängligt för Chanel så kan hon ha det riktigt roligt om man inte hinner stoppa henne i tid. Att slakta papper av olika slag och bomullspads är kul tycker hon. Även att stjäla disktrasor är hon duktig på.

Jag råkade titta under sängen och fick se ett mindre kaos. Det var inte mycket av förpackningen med bomullspads som gick att rädda. En del hushållspapper hade hon fått tag på också. Även om hon är lite för busig ibland så är hon så söt :)

 Hunden dog...


Jag blir så arg och så ledsen när jag läser sånt här. Stackars hund. Det måste ju ha blivit hemskt varmt där. Att familjen inte tänker på hur varmt det var ute, förstår jag inte. Idag kramar jag lite extra på Chanel och skänker en tanke till alla stackars hundar som dör varje år i en bil där husse/matte har lämnat dom för länge i värmen.

Källa: nsd.se

 Foder-byte

Jag har länge velat byta torrfoder eftersom att Chanel mådde dåligt och spydde flera gånger här för ett tag sedan. Vid närmare efterforskning så har Royal Canin-fodret ett innehåll som inte är sådär jättebra.

Efter lite tips och egen efterforskning så bestämde jag mig för att testa James Wellbeloveds torrfoder. Det innehåller bara naturliga ingredienser och passar även lite kräsna och känsliga hundar. Husse bestämde att vi kunde byta foder när RC-påsen började ta slut och igår var det dags för inhandling av JWB-foder. Jag valde den gula påsen med lamm- och rissmak. Innan hade jag bestämt mig för fisk-smaken, men eftersom husse är extremt allergisk mot fisk så insåg jag att det kan skapa problem med foder som innehåller fisk.

När vi köpte Chanels nya foder så fick vi med en liten påse med JWB-godis. Vi valde ank-smaken och Chanel älskar det. Även fodret har hon accepterat utan större problem, men nu när det är så varmt är hon inte så matfrisk tyvärr.

Jag har tänkt skriva mer om hur det fungerar med hennes nya torrfoder när hon har fått äta det ett tag.

 Ralph Lauren för vovven

Jag och Chanel var ute på en lång promenad och lilltjejen är helt utslagen nu. Hon ligger i soffan bredvid mig och sover på en kudde. Idag har det varit helt underbart sommarväder så Chanel har fått vara ute ganska mycket. Som tur är så är hon duktig på att dricka mycket.

Idag tittade jag på Ralph Laurens hemsida och hittade små hundtröjor. Jag tycker att det vore sött om matte och vovve kunde matcha. Den med stora ponnyn gillar jag mest och på hundtröjan kan man få hundens namn broderat på den.

Jag tycker att hundleksakerna med inspiration från vissa designers/märken är väldigt söta, man kan välja mellan skor, väskor, champagneflaskor, kreditkort med mera. Det finns verkligen allt till den fyrfota familjemedlemmen :)

Men för att återgå till Ralph Lauren, så är det något jag absolut funderar på att skaffa. Vore så sött att matcha.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0