Pepparkakshus till vovven

Jag har hittat något helt otroligt gulligt. Pepparkakshus för hundar! Dessutom kan man få det med sin hunds namn på. Huset är gjort av organiskt mjöl, färskt sött smör, brunt socker, sirap, ägg från frigående höns, massor av ingefära och väldoftande kryddor. Dekorationerna består av hundkex, godis, kringlor och nötter.

Huset kostar ca 530 kr hos DoggieCoutureShop

 Julen har nått bloggen

Nu har jag jobbat på en ny julig design till Chanels lilla blogg. Jag som är julälskare vill ju få ut så mycket det bara går av julen, så jag kör med jul i bloggen från första advent.

Nu är det minsann inte länge kvar till jul. Tiden bara springer iväg. När det är dags för Chanels julkläder så hade det inte varit dumt med en julig sele till för att matcha. Hade gärna sett att allt vore rött med tomtar på nu.


Just den här modellen av sele har jag läst mycket positivt om, så en sådan måste jag skaffa och testa på Chanel någon gång. Jag tror att den skulle fungera mycket bra utanpå kläder. Det enda som jag ser som negativt är nog att jag kommer sakna att ha ett rullkoppel. Rullkoppel är det bästa som finns och det tycker nog även Chanel.

Selen är för övrigt jättesöt när den har ett ben med strass på och dessutom kommer i två juliga metallicfärger.

Hittas hos Posh Puppy Boutique

 Wooflink

Jag hittade några nyheter från Wooflink. Chanel har hittills bara en tröja från märket, men jag skulle inte ha något emot att några fler flyttade in i hennes garderob.

School Boy Outfit och School Girl Dress har båda en cardigan med guldknappar till överdel. Riktigt sött tycker jag.

BFF Pants har en kjol med randiga leggings till. Dom söta rosa bollarna älskar jag. Maria Montazami (Svenska Hollywoodfruar) tycker att det aldrig kan bli för många tofsar och jag kan aldrig få nog av bollar. Bollar på allt ska det vara :)


Warm I Up Coat med sin gosiga fuskpäls och den lilla fickan tycker jag ser så söt ut. Dessutom skulle den nog hålla min frusna lilla tjej varm.


Lucky Boy Coat kanske passar bäst på en hane, men jag tycker att den lilla clownen som tittar ut ur fickan var så underbart söt.

 Bilder från Chanels första födelsedag

Första paketet kom från hennes mormor, morfar och deras 4 Shih Tzu. Riktigt fint paket tycker Chanel. Dagen till ära sportar hon en silvrig rosett runt halsen. Jag tyckte att hon borde ha skaffat sig en födelsedagsklänning, men papsen sa nej, så vi kompromissade fram en rosett.


I paketet var det två julstrumpor. En för dom stora paketen och en mindre för dom små, men dyra presenterna. I varje strumpa var det ett paket till Chanel. Strumporna ska såklart hängas upp och fyllas med hennes julklappar sedan.


Det stora paketet innehöll en mjukdjurshund som Chanel upptäckte var väldigt skojig att leka med. Det lilla paketet innehöll en STOOOR påse hundgodis. Även den uppskattades mycket. Chanel tackar mormor, morfar och sina lurviga morbröder så hemskt mycket.


Sedan fick hon sina tre paket från mamsen och papsen (alltså matte och husse, inte hennes biologiska mor och far *ler*). Egentligen var det tänkt att hon skulle få två paket till, men dom ligger hos hennes mormor och morfar. Det får bli försenade födelsedagspresenter.


Stora paketet innehöll ännu en mjukdjurhund. Direkt hon fick syn på den genom ett hål i omslagspappret så drog hon ut den och började bita på den, så den verkar uppskattad.


Det mellanstora paketet innehöll ett par tiktrosor från Doggie Design. Dom hann tyvärr inte fram under löpet, men hon hinner använda dom nästa gång.


Minsta paketet var roligt tyckte Chanel. När hon jobbade på att öppna det så började det plötsligt blinka och saker som blinkar eller lyser gillar hon. Det innehöll ett blinkande ben, så det ska hon ha fastsatt på selen så man ser henne i mörkret.


På födelsedagen ska man såklart ha tårta också. Matte är tyvärr ingen tårtbakarexpert, men hon fick sitt namn på och ett litet ljus åtminstone. Den innehåller vanlig tårtbotten, leverpastej, skinkost och skinka.


Det var riktigt gott tyckte födelsedagsbarnet. Hon fick bara en liten bit av tårtan. Den som spar han har!

Under dagen har hon fått lövbiff, tårta och några ostbågar. Ostbågar tycker hon är supergott!


Förutom att äta, öppna paket och några svängar ute i kylan så har vi busat massor med hennes nya leksaker. Nu är hon riktigt trött och sover gott i sängen.

 Idag är ingen vanlig dag...

 När inspirationen tryter...

Som jag har skrivit tidigare så är det ganska nyligen som jag började intressera mig för hundkläder. Det var när jag skaffade mig min frusna lilla tjej som jag upptäckte vilket otroligt utbud det finns. Före det intresserade jag mig mest för kläder och väskor till mig själv. När jag hade det intresset så upptäckte jag vilken otrolig uppsjö av kopior det finns på nästan alla märken. Det gjorde att när jag shoppade på nätet blev jag ibland osäker på äktheten på det jag ville ha.

Att det här med kopior hade spridit sig till hundkläder trodde jag verkligen inte. Möjligtvis att jag har ägnat ett ögonblicks fundering över det när jag har tittat på märken som Juicy CoutureeBay. Dom senaste dagarna har jag ägnat några timmar åt att klicka runt på eBay och nu har jag insett att kopierandet är ganska urbrett ändå. Jag ska inte förneka att jag blev förvånad.

Om man vill komma undan billigare så är det kanske bra att kopiorna finns, även om jag tycker att det är lite fel. Att tillverka hundkläder utan att ta någon annans design rakt av och även kunna få kläderna sålda borde ju gå tycker jag.


Vänstra sidan är plagg som har hämtat lite för mycket inspiration från Ruff Ruff Couture. Högra sidan är originalet. Självklart kan plagg likna varandra utan att vara kopior, men dom här har gått lite väl långt enligt mig. Dom är ju inte på pricken likadana, men det är inte långt därifrån.

Jag ska dock poängtera att den som har tillverkat kläderna i den vänstra spalten inte på något vis försöker påstå att dom kommer från Ruff Ruff Couture, men det är ändå otroligt lika plagg.

 En hundtandsmönstrad omöjlighet

Jag insåg igår att en hundtandsmönstrad jacka vore väldigt fint på Chanel. En liten stund senare insåg jag att det var något näst intill omöjligt som jag har gett mig in på. Hundtandsmönstrade jackor till en hund finns nästan inte. Kanske beror det på att det inte är så stor efterfrågan på det? Jag tycker att det är fint och jag vill ha en. Om jag så ska anlita en skräddare för att sy upp en jacka, så ska hon ha en. Nu har jag bestämt! :)

Efter att ha dammsugat nätet så hittade jag det här:

Jag skulle gärna ha klickat hem nummer 6 med tanke på att den endast kostar ca 62 kr, men säljaren vill inte skicka till Sverige. Norge och många andra Europeiska länder går visst bra, men inte Sverige. Lite irriterad är jag. Annars är 4:an från Puppia min favorit :) Resten motsvarar inte riktigt det jag önskar av jackan.


1. Puppia Classic, 559 kr/Posh Pooches
2. Zack & Zoey Cape, 255 kr/Le Chien
3. Zack & Zoey vändbart täcke, 220 kr/PoshPuppyBoutique
4. Puppia Hounds tooth coat, 795 kr/Pupstore
5. Puppy Angel Audrey houndstooth city Coat, 450 kr/DoggieCoutureShop
6. Houndstooth Coat, 62 kr/eBay
7. East Side Collection Houndstooth vest, 209 kr/Doggie

 Dagens outfit

Chanel har tyvärr nästan alla sina kläder hos mina föräldrar 30 mil bort, så det är mycket hon saknar. Hon skulle behöva sin nya overall och vinterjacka. Förhoppningsvis kommer vi att hämta det snart.

Under dagen var det ungefär -10 grader, men nu är det närmare -20 och det är alldeles för kallt tycker Chanel. Jag har tagit på henne dubbla lager med kläder, men det är fortfarande hemskt kallt om tassarna, tycker hon.

Det var full fart ute, men det tar bara några minut så tycker hon att det var dags att gå in. När hon är så busig är det inte lätt att få en bra bild på henne.

Inomhus kan man muta henne med lite godis så sitter hon fint utan protester :)

T-shirt "talk to the paw" från Puchi och hoodie från Puppy Angel.

 En klänning med lilltjejens namn :)

Jag bara älskar eBay. Man kan göra så otroligt fina fynd där. När det kommer till hundkläder är utbudet oändligt och till mycket plånboksvänliga priser. Det kan hända att allt inte är av så jättebra kvalitet, men ibland så får kvaliteten komma i andra hand när jag hittar något som jag verkligen tycker om. Så länge det håller min lilla hund varm så känner jag att det fyller sin funktion. Sedan om ett 10-dollarsplagg ramlar isär efter ett en säsong så spelar det inte så stor roll enligt mig. Som tur är så har inget sådant hänt mig hittills med något jag har shoppat på eBay :)

Ikväll hittade jag en Chanel-klänning som finns i både svart och rött. Riktigt fin tycker jag, men jag är lite emot att den vill göra intryck av att vara ett märkesplagg när den till och med har Chanel-loggan på. Även om det kliar lite i shoppingnerven så blir jag lite fundersam eftersom jag är starkt negativ till kopior av designerplagg och accessoarer. Anledningen till att jag skulle vilja ha den är ju för att min lilla vovves namn står på den.

 Hello Kitty by Little Lily

Little Lily har skapat flera kollektioner i samarbete med Hello Kitty (Sanrio). Tyvärr så kom den första kollektionen 2005 och sedan ett par till åren efter, så det börjar bli riktigt länge sedan. Jag har ju alladeles nyss kommit in i det här med hundkläder så jag har ju missat en del vackra ting. Nu är det så att jag har fått upp ögonen för dessa Hello Kitty-plagg och jag känner att jag bara MÅSTE ha något till min lilla tjej.

Med hjälp av Google har jag hittat några webbshoppar som har något enstaka plagg, men ofta är dom dessutom slut i Chanels storlek tyvärr. Här är det jag helst av allt vill ha:



Helst av allt skulle jag vilja ha en röd hoodie med Kitty utklädd till nyckelpiga på, men den är totalt omöjlig tyvärr.

Dom här hittade jag hos Glamourdog, Funnyfur, Fivestarfido och Swankpets.

 Ruff Ruff Couture

Jag verkligen älskar märket Ruff Ruff Couture. Allt är så sött och gulligt. Efter vad jag har läst så är plaggen välarbetade och av fin kvalité. Tyvärr så verkar det lite svårt att få tag på RRC i Sverige. Spoiled Dog har några få plagg, men inte just det jag vill ha. Därför funderar jag på att göra en beställning från FunnyFur. Leveranstiden är lite lång, 1-2 veckor, men det kan jag nog leva med.

 Rescue Me tote

Jeanne Chin är en etablerad skådespelare och modell i Hollywood. Hon hade en dröm om att tillverka en väska som var vardaglig och hade ett gott ändamål. Efter att ha köpt en väska med en sovande katt på så fick hon ofta frågan om vart hon hade köpt den och att de "skulle dö för en likadan med en hund på". Då började hon fundera över hur hon ville att den perfekta väskan skulle se ut.

Hon ville ha en väska som lätt kunde rengöras, tillverkad av kvalitetsmaterial och designad med kärleksfulla detaljer. En väska som var praktisk, men även trendig och sagolikt vacker. Jeanne undrade varför väskor med djurtema inte gav tillbaka till dom som dom hyllade.

Jeanne skapade Rescue Me Tote. För varje såld väska donerar hon till en del av vinsten till djurvälgörenhet.

Modellen Te Quiero Chihuahua har en underbar Chihuahua på framsidan med ett blingat halsband. På insidan sitter två olika avtagbara foder (ett i fuskpäls och ett av bomull) som lätt tas loss med hjälp av knappar, ett litet fack med blixtlås, nyckelhållare och säkerhetskoppel så att hunden inte kan hoppa ut.

Utsidan är gjord av bomullscanvas, med en applikation av satin på framsidan. Axelbanden är vadderade för komfortens skull. Under väskan sitter fyra guldtassar för att skydda undersidan.

Både guldtassarna på undersidan och det utbytbara fodret har Jeanne designpatent på.


Förutom Te Quiero Chihuahua finns även Doggie Style, I Love New Yorkie och Flirty Feline.
Alla fyra modellerna finns i vitt. rött och rosa.

Väskorna hittas hos JCLAboutique och dom skickar till Sverige :)

Jag är riktigt sugen på att skaffa en, med en Chihuahua då såklart. Att en del av det man betalar går till välgörenhet gör ju det hela ännu bättre.

 På tal om tassar...

När jag ändå var inne på det här med tassar i förra inlägget, så fortsätter jag på samma linje, men denna gång gäller det något helt annat; nämligen nagellack för hundar. Det har jag sett många gånger i olika webshoppar, men även bilder med hundar som har det. Första gången jag såg det var nog i programmet Newlyweds med Jessica Simpson. Hon fick en liten hund som hon döpte till Daisy och när hon fick hunden så hade den rosa lack på klorna. Det var ganska gulligt tycker jag, men självklart en sak som saknar funktion.

Nu när jag ändå gillar julen så kunde jag inte undgå att upptäcka dom juliga lacken från Color Paw. Rött och grönt vid jul är aldrig fel. Jag tror att min lilla Chanel skulle kunna vara ganska söt med röd-glittriga klor, men det kan inte vara det lättaste att måla dit det och få det riktigt snyggt.

Color Paws jullack hittade jag hos Paw Palace.

 Paws boots

Min lilla Chanel är normalt en tjej som gillar att vara ute och skutta och har inget emot att gå, men när det är kallt ute så totalvägrar hon. All styrka och energi hon bara kan tänkas ha använder hon till att bromsa. När det har passerat -10 grader så vill hon bara ut en snabbis för att göra sina behov och sedan direkt in. Det är för kallt för hennes tassar och det är inte så ovanligt att små (eller stora för den delen) hundar, efter vad jag har läst. Så jag har spanat med ljus och lykta efter lösningar.

Hon har en tassalva som många verkar tycka är jättebra och den ska göra att hunden fryser mindre om tassarna, men den har ingen märkbar effekt på Chanel. Nu har jag hittat något som heter Paws boots.

Dom är gjorda av naturligt gummi och är nedbrytningsbara, så det är naturvänliga små "skor". Tassarna hålls fria från vatten, salt, snö och is. Skorna är designade så att hunden ska kunna röra sig normalt och kunna känna marken, vilket ger en känsla av säkerhet för hunden. I varje paket är det 12 skor och varje sko kan användas flera gånger.

Enligt mig så verkar dom riktigt bra, men man vet ju aldrig utan att ha testat. Chanel kanske skulle tycka att det vore otäckt att ha dom på sig. Jag önskar bara att hon inte skulle behöva frysa när hon är ute.

I helgen har dom lovat att det ska bli upp emot -25 grader här. Stackars tjej som ska ut och kissa i den kylan.

 Om jag hade en hane...

Om jag hade haft en hane hade jag nog skaffat en söt liten väst till honom att ha på julafton. Nu har jag ingen hane. Jag har en tik och jag letar fortfarande efter den rätta julklänningen till henne. Det är verkligen lättare sagt än gjort, speciellt om man är så kräsen som mig. Jag tror att jag kommer bli tokig!

Dessa tre kommer från Toni Mari.

 Något vackert kring halsen

Eftersom att jag alltid har sele på Chanel så har hon inga fina halsband. Hon har sitt valphalsband, men inget roligare än så. Jag har inte alls tränat henne något särskilt på att ha halsband, men det kanske är dags. Jag funderar på att skaffa ett halsband åt henne som är mer som ett smycke. Det tror jag att hon skulle kunna vänja sig vid och det finns ju så många fina modeller på dom. Jag hittade några halsband som jag tror skulle passa lilla Chanel.

Det röda med snögubben vore ju jättegulligt att ha till jul.

Dom kommer från Louis Dog, Puppy Angel och Wooflink.

 Gulliga hundhattar

Jag letar, som sagt, efter något gulligt som Chanel kan ha på sig på julafton, så jag tittat bland nyheterna på olika hundshoppar nästan dagligen. Igår hittade jag något riktigt gulligt; hundhattar med snögubbar/granar på. Nu råkar ju min hund avsky att ha något på huvudet och jag tror att hon skulle se lite knasig ut, men roliga var dom och jag har inte sett något liknande innan.

Hattarna kan hittas här och här. Posh Puppy Boutique har verkligen hur mycket fint som helst.

 Julkakor till hunden

Nu tittar jag på Idol. Chanel ligger bredvid mig och sover, men ibland kommer hon och vill försöka tigga till sig en skumtomte av mig.

Jag blev lite förvånad och chockad när jag helt plötsligt ser min sambos moster i Idol. Idolerna är i Luleå nu och i veckan hade hans moster varit och träffat dom. Tydligen så hade tv4 varit där och filmat. Hon sa nåt i stil med "kärringar måste ju också få krama idolerna" i början av programmet. Kul tycker jag :)

Jag har det lite juligt här hos mig och äter skumtomtar. Hos Doggie hittade jag juliga hundkakor. Dom går visst åt väldigt fort, så man får skynda sig om man vill ha någon. En sådan borde jag beställa till Chanel så hon har på julafton. Dom är ju otroligt söta :)

 Nu har jag en ren Chihuahua

Idag har jag haft en stor pyssla-om-Chanel-dag. Vi började med tassarna - klippte och filade klorna, klippte tasspälsen och smorde in trampdynorna. Sedan blev det ett bad. Hon är så mjuk och fluffig nu. Dessutom doftar hon underbart. Chanel börjar vara riktigt duktig nu på att vara stilla när jag fönar henne. Vi har även borstat små tänderna. Nu är det egentligen bara öronen kvar, men det det får bli en annan dag.

När hon har badat vill hon gärna gå och sova tills hon har torkat ordentligt. Efter en stund tyckte hon att husse skulle klia henne på magen. Det är bara han som får klia, ingen annan är godkänd kliare. Jag har ingen aning om varför. När jag ska försöka så vänder hon bara på sig och jag tycker att jag gör på exakt samma sätt som husse, men tydligen inte...


Visste ni förresten att Pet Heads hundschampo innehåller soja? Det kan man inte tro att en sådan produkt innehåller. Det var husse som upptäckte det och han har dödlig allergi mot svamp (soja=svamp), så det är tur att han upptöckte det. Efter att hon är badad och torr har han aldrig haft problem med att röra henne, men det kanske skulle gå illa om han badade henne med det schampot.

 Konstnären Chanel


Chanel älskar när hon får tag på kartonger eller papper. Hon ska förstöra det hon hittar fullständigt och hon är verkligen envis. Hon ger sig inte förrän det är pyttesmå bitar av det hela. Tidigare när jag kom in i köket hittade jag det senaste konstverket som hon har skapat på golvet. Efter att bilden togs har hon gjort ännu fler små bitar.

Tur att det finns en uppfinning som heter dammsugare :)

 Tävla om ett presentkort hos Dobaz

Millah lottar ut ett presentkort värde 250 kr hos Dobaz.se.

Om jag och Chanel vann skulle vi klicka hem några galgar till hennes hundkläder och en Furminator.

Jag är med och tävlar om hundkläder från Dobaz.se hos Millah!

Instruktioner för att vara med finns i Millahs blogg. Tävligen avslutas 21 november.

 Chanel med tungan :)

Jag behövde en bild på Chanel i hennes lila Pet Flys-klänning, så den fick åka på. Med lite mutning med godis går det ganska bra att fota henne. Just nu ligger hon och sover bredvid husse. Egentligen skulle hon ha badat idag, men hon är så trött, så det får bli en annan dag.

Hon har sin lilla tunga ute ibland. Det är det som gör henne speciell tycker jag och jag tycker att hennes lite för stora tunga är söt :)

 Sämst klädda hunden

Tydligen så är Paris Hiltons hund veckans sämst klädda hund enligt Expressen. Lilla Chihuahuan har fått en ank-kostym. Finare hundkläder har jag sett, men jag tycker att hunden är söt :)

Jag tycker i och för sig att nästan alla Chihuahuaor är söta. Undra hur många hundar den kvinnan har egentligen?

 En alldeles vanlig Chihuahua-dag :)

Både matte och husse har vridit på dygnet ordentligt. Jag är precis på väg att lägga mig under täcket nu. I dag har Chanel fått vara ute och skutta i snön lite extra. Att det är snö ute spelar inte så stor roll för henne. Det är slask och halka som hon tycker är besvärligt. Hon går så sakta, så sakta då så det känns som att man aldrig kommer någon vart.

Just nu ligger Chanel och myser i en filt. Hon är såklart trött och har sovit sedan flera timmar tillbaka, men undantag för när vi har varit ute. I övrigt har Chanel ägnat dagen åt att tugga på en grisknorr, bli kliad på magen av husse och att busa. En alldeles vanlig dag i hennes Chihuahua-liv :)

 Söt hoodie från Louis Dog

Jag älskar verkligen hoodies med öron på huvan. Det är så sött tycker jag. Chanel har hittills bara en hoodie med öron, men hon borde ha fler tycker jag. I dag hittade jag den här supersöta från Louis Dog. Kanske kan det bli en julklapp till Chanel!? :)

 D Pet Hotels

I brist på annat att göra så tittade jag på Svenska Hollywoodfruar på tv3 play. Jag har sett det förr någon gång och inte riktigt uppskattat det, och nu känner jag samma sak. Det programmet är inte "min kopp te". Något som i alla fall ger programmet ett plus är att flera av dessa fruar har hundar. I dagens avsnitt lämnade en av fruarna (minns inte namnet) in sin Chihuahua på hundhotell.

D Pet Hotels är ett hotell med riktiga hotellrum för hunden. Det finns dubbelsäng, platt tv och gott om utrymme för hunden. Hotellet har även spa-möjligheter för hunden, stora utrymmen för hunden att leka på, speciella hundanpassade löpband och mycket annat. Enligt hemsidan är ingen önskan för liten eller för stor för att den fyrfota älsklingen ska trivas på D Pet Hotels.

Personal finns dr dygnet runt och även veterinär är tillgänglig om det skulle behövas. Om jag åker till Hollywood någon gång skulle jag kunna lämna Chanel där och kunna lita på att hon är i trygga händer :)

Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0