Höstmys

Så här i höstrusket är Chanel lite frusen, så hon gosar gärna ner sig bland filtar och helst nära mig eller någon hund. Från början var mammas hundar lite rädda för Chanel, men nu kan Chanel gå och lägga sig bredvid dom utan problem. Hon och Shih Tzun Tyson sover ofta i samma hundbädd.

 Älskar att skämma bort min lilla tjej

Min Chihuahua är min lilla bebis och jag älskar att skämma bort henne. Jag gör saker med henne som hon tycker är roliga och så vill jag att hon ska ha dom sötaste leksakerna, kläderna osv. Om det är något som gör mig olycklig så är det när hon har ont eller mår dåligt.

Det finns ju oändliga möjligheter att skämma bort sin hund när det gäller materiella saker och man kan spendera precis hur mycket pengar som helst på lyxiga prylar.

Idag hittade jag en matskål från Puppy De Paris som faktiskt var riktigt fin. Den är gjord av 24 karat guld och har ett sött blommigt mönster. Det kan köpas för 700 dollar.



 Chanel ger tassen upp för nya selen

I tisdags invigde vi nya selen från Pinkaholic. Den heter Silky och har ett fint blommönster, är kviltad, har päls för lite extra värme och ett gulligt strasshjärta på ryggen med en rosett ovanför. Så selen känns väldigt genom tänkt och välgjord. Kvaliteten verkar riktigt bra dessutom.

Selen invigdes när vi var på Chihuahua-kväll på ett hundcafé här i Luleå. Chanel verkar trivas i den och hon fick många komplimanger för sin söta sele, så jag ser den som ett riktigt bra köp. Den går dessutom lätt att sätta ovanpå tröjor och jackor när den bara stängs med kardborreband.

Selen Silky finns också i vitt och jag funderade in i det sista på om jag skulle beställa en av varje färg, men det fick bli bara en rosa och vi är så nöjda så :)

 Nytt från Haute Diggity Dog

Jag har hittat några nyheter från Haute Diggity Dog. Dom gör hundleksaker som påminner om designerväskor, skor, kreditkort, parfymer och mycket annat. Dessutom har alla leksaker söta namn som är inspirerade av designerns namn. Många av dom finns också i två olika storlekar så det ska passa både den lilla och den stora hunden.


Några av nyheterna finns med och dom har dom härliga namnen (från vänster till höger): iBone bed, Roberto Pawvalli bag, Gucchewi purse, Cristail champagne, New York Taxi och Puggs.

Tyvärr verkar Haute Diggity Dog vara omöjligt att få tag på i Sverige. Jag skulle gärna vilja ha ett gäng av dessa söta leksaker till Chanel. Fler leksaker kan hittas på deras hemsida.

 Halloween

I många hundshoppar kan man nu hitta en särskild kategori med bara Halloweenkostymer för hundar. Det finns så otroligt mycket sött. Nu ska ju inte jag och Chanel på något Halloweenparty i år vad jag vet, men annars hade jag nog inhandlat en söt liten kostym till henne. Husse tycker att Chanel borde klä ut sig till djävul i så fall, men jag hittade den på bilden nedan. Är det en joker som dom kallas? Minns inte riktigt, men söt kostym är det i alla fall.


Bilden hittade jag hos Posh Puppy Boutique, men det verkar bara vara reklam för att det är dags att köpa kostym till sin fyrbente vän. Den finns inte alls i sortimentet och det är lite synd för den var ju så söt :)

 Chanels första overall

Idag kom det paket till Chanel från Posh Pooches. Min lilla beställning från Pinkaholic var det i paketet, så nu är hon redo för höst-rusket.


Här är ett smakprov på vad som fanns i paketet. Overallen heter Love Gear och kom redan förra året, så det är ingen nyhet för i år, men jag blev helt förälskad i den i vintras så den var ett måste.

Chanel har aldrig haft overall på sig och hon tycker att det är lite obehagligt. Tröjor är inga problem, men nu ska hon få träna på att ha overallen på sig, för hon behöver den verkligen. Hon är en sån frusen tjej på vintrarna.

 Natt-bloggning

Fortfarande denna fredagskväll så är det mys i soffan framför tv:n som gäller för mig och Chanel. Jag är fruktansvärt uttråkad. När jag pratade med husse tidigare idag så började vi planera allt som vi ska göra om en månad. Jag saknar våra äventyr och påhitt.

Annars så har jag suttit och letat efter nya scrapkit. Till nästan alla bilderna här i bloggen har jag laddat ner ett scrapkit och sedan pysslat ihop ramar med andra söta saker i Photoshop innan det publiceras i bloggen. Idag hittade jag ett scrapkit med hösttema. Dom här kiten är nog egentligen tänkt till andra saker, men jag hittade mitt egna lilla användningsområde.

Här kommer ett litet smakprov på vad mit nya kit innehöll. Ni kommer nog att få se mer av det framöver.


Jag har nog skrivit förut om att min lilla tjej har för stor tunga. Direkt hon ska lägga sig så "spottar" hon ut den så den hänger ett par centimeter utanför. Jag tycker att hon är söt när hon gör så, men det gör ju också tyvärr att hon aldrig skulle komma någon vart på en utställning. Innan jag skaffade henne hade jag en fundering på att börja ställa ut henne, men det känns ganska lönlöst nu även om hon är finast i världen enligt mig.

Min sovande lilla ängel och jag ska nog börja dra oss mot sängen istället. God natt allihopa!

 En mysig fredag

I dag har jag och Chanel mest bara legat i soffan och myst. Jag tycker jättemycket om att ha henne bredvid mig när jag sover för hon brukar lägga sig jättenära och så vill hon gärna bli kliad på magen. I går badade jag henne så nu är hon dessutom extra mjuk och doftar jättegott :)

Som vanligt tittade jag igenom några hundshopar för att se om dom hade några roliga nyheter. Det som står på dagens vill-ha-lista till Chanel är en virkad väst i vackra färger. Västen hittas hos Posh Puppy Boutique.

Den kan tyckas vara ganska somrig, men jag har inte gett upp hoppet ännu om att få se solen fler gånger i år, även om det är lite tråkigt att träden har tappat sina löv och blommorna har frusit ihjäl.

 Promenad i regnet

Idag har det var en lugn dag för mig och lilltjejen. Det är bara mulet och regnigt ute. Vi hoppades på det bästa och gick ut när det var uppehåll, men det tog bara 5 minuter innan det började regna ordentligt. Som tur var gav det efter ganska fort. Jag och Chanel kämpade på i alla fall. Vi var ute i nästan 45 minuter.

Under den här promenaden testade vi nya selen från Puppia. Chanel har en likadan sedan innan, men den nya var minsann lila istället för svart och tråkig. Jag tycker att hon passar bra i lila. Tyvärr blev det inte så bra bilder i regnet. Chanel är inte så villig att ställa upp på bild när det regnar. Hon avskyr nämligen regn.

 Romantic Chic

Nu har det kommit fina nyheter från Louis Dog väldigt ofta på sistone tycker jag. Senaste tillskottet är en kollektion som heter Romantic Chic. Det här är helt min stil. Rosetter och får hittar man på nästan allt.

Min favorit är den vändbara jackan som heter Romantic Snow Coat. Den ser ut att kunna hålla Chanel varm i vinter. Den är så söt också.

Med lite tur så kanske Posh Pooches kommer att ta in dom här underbara plaggen, så min tjej kanske kan få värma sig i en sådan jacka i vinter. Om inte det går så vet jag faktiskt inte hur man får tag på Louis Dog i Sverige.

 Ny tröja

I dag har Chanel fått paket, men jag stod för öppnandet. Om det är något som gör mig glad så är det paket.

Denna gång var det en beställning från Posh Pooches i paketet. En rosa liten tröja från Puchi Petwear låg i paketet bland annat. Chanel provade den och hon tycker om den. Jag tycker däremot att den var lite stor, men hon växer kanske till sig, annars kan man ju alltid sy in den lite :)



Jag tycker att den var jättesöt och Chanel passar bra i rosa. På bröstet står det Puchi i vitt, men det lyckades vi inte få med på bild. Chanel var så busig idag och trots godis så var det svårt att få henne att vara stilla.

Här syns den lite bättre:

 Klänningen är äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med Chanels klänning som hon ska ha på sig när vi ska på min farmors begravning. Klänningen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag är nöjd ändå och det var riktigt kul att sy. Jag funderar på att starta ett nytt sy-projekt till Chanel. Kanske blir det en overall :)

 Nytt från Pet Flys

Jag älskar när jag hittar mail i inkorgen med fina nyheter. Nu har jag längtat ett bra tag efter något nyss hos Pet Flys och nu var det dags. Väskan City Girl finns nu i två nya färger och en ny större storlek. Jag och Chanel har länge suktat efter en City Girl, men det har inte blivit någon.


Rhino Resort och Sir Foxalot är superfina tycker jag, men Rhino Resort är nog lite mera passande för oss. Original-storleken klarar 5,5 kg och är 40 cm lång, men den nya större storleken klarar 7,5 kg och är 44 cm lång. Vi klarar oss gott och väl med den mindre storleken som tur är.

Efter att jag skaffade en Pet Flys-väska till Chanel så är jag helt såld. Den är supersöt, Chanel trivs verkligen i den och kvaliteten är underbar, så nu vill vi absolut ha fler :)

 En liten dagstur till Umeå

Nu har jag varit dålig på att blogga, men jag har haft fullt upp. I går försvann hela dagen när jag åkte och hälsade på husse. Jag körde i nästan 8 timmar och nu är jag hemskt trött på bilkörning. Chanel fick vara med sin "mormor" och fyra Shih Tzu istället. Det hade visst gått hur bra som helst.

Idag har jag, Chanel, "mormor och morfar" samt 4 Shih Tzu åkt till Umeå för att hälsa på min mormor. Alltså Chanels "gammelmormor". Chanel har inga problem med att åka bil och hon gillar att få nosa på nya platser, så hon uppskattade nog våran lilla resa.

Självklart följde hennes väska från Pet Flys med. Hon trivs riktigt bra där inne. Om hon inte sover så ligger hon gärna och tuggar på en pipleksak :)

 Monopol för hundälskare

Jag tycker inte att sällskapsspel är så kul, men kanske beror det på att jag inte vinner särskilt ofta. Om något skulle kunna få mig att ändra åsikt om sällskapsspel så är det definitivt söta Chihuahuaor :)

Late for the Sky har lanserat Monopol med 13 olika raser. Min favorit är såklart den med Chihuahuaor på, men man kan även välja till exempel Pudlar, Mopsar eller Taxar. Jag skulle gärna beställa ett Chihuahua-opoly, men dom verkar inte leverera till Sverige. Det kan man ju oftast lösa ändå. Min mamma skulle nog bli glad om hon fick ett Shih tzu-opoly.

Varför spela med ett traditionellt Monopol, när man kan välja ett sådant här fint!?

 Vi är med och tävlar!

Posh Pooches har nu en tävling där man kan vinna ett presentkort på 100 kr. Vi vill självklart vara med och tävla. För att delta ska du surfa in i Posh Pooches shop och välja ut din favoritprodukt, sedan skriva en kommentar i Posh Pooches blogg. Tävligen pågår till den 17 september.

Vi väljer en Fundle. Det skulle vara en perfekt väska för Chanel att vara i när vi shoppar tillsammans, så den sitter högst upp på önskelistan nu. En rosa vill vi såklart ha :)

Läs allt du behöver veta om tävlingen här.

 Oops! My dog

Ganska nyligen så skrev jag om nya rullkoppel som jag hittade hos Posh Pooches. Nu har jag läst på lite mer och vad jag förstår så kommer inte alls kopplet från Pet London som jag skrev (även om det finns i Pet Londons webbshop).

Märket heter Oops! My dog. Det är ett nytt märke för i år och det skapades av designern Stephanie Sohn. Hon räddade sin första hemlösa hund för 10 år sedan och började hennes förälskelse för hundar. I samma stund kom även inspirationen till produkterna. Hon har under dessa 10 år adopterat flera hundar och dom får nu agera produkttestare :)


Jag har beställt ett koppel med en glass i grönt åt Chanel.

Förutom dom modellerna som Posh Pooches har, så finns även dom här:

Dom flesta av Oops! My Dog's rullkoppel finns i rosa, blått, gult och grönt.

Under september månad ska Oops! My dog lansera hundkläder. Det ska bli kul att se. Eftersom dessa rullkoppel är så söta, så har jag väldigt stora förhoppningar gällande kläderna.

 En dag på stan

Idag har jag och Chanel varit på shoppingtur. Först var vi på Djurmagazinet. Chanel blev fotad och det blev en jättesöt bild. Den skulle jag få hämta först den 9:e. Vi köpte även ett grisöra och Chanel blir så glad när hon får ett sånt.

Vi var i lite affärer också. Jag köpte tyg så att jag kan göra en svart klänning till Chanel som hon kan ha på min farmors begravning. Efter mycket letande så kan jag inte hitta en enda klänning som är svart och inte för mycket "party"-klänning. Det ska inte vara någon lång silkes sak med paljetter. En ganska enkel klänning blir det och jag letade lite inspiration.

Dom här tre modellerna på klänningar gillar jag. Dubbla volanger vore fint och dom söta blommorna på sista klänningen var väldigt gulligt. Annars så gör alltid en rosett att en klänning blir lite sötare.

 Le Chien firar 4 år!

Hos Le Chien så är Veckans klipp två söta jackor. Ordinarie priset är 355 kronor, men kan nu beställas för endast 195 kr.

Den rosa lilla jackan hade nog passat bra på lilla Chanel.



Le Chien firar också 4-års jubileum i helgen. 4-5 september får man 15 % rabatt på hela sortimentet om man anger koden FIRA4.

Förutom Heart Jacket så skulle jag gärna klicka hem en sele till Chanel och hon vill nog gärna ha en ny leksak. Hon har ingen som prasslar och det gör visst den här rosa munken, så den kanske hon skulle gilla.

 Fredag

Idag blev jag väckt redan klockan åtta av lilla Chanel. Lite väl tidigt tyckte jag, men hon var kissnödig så det var bara att kliva upp. Lilltjejen har fått bada idag. Det är inte så uppskattat från hennes sida, men hon gillar när vi myser i soffan efteråt. Jag brukar bädda in henne i en pläd och hålla i henne. Hon brukar sova en timme eller så tills hon är torr och redo att busa igen.

Imorgon ska jag och Chanel till Djurmagazinet och fotas. Någon fotograf ska vara där hela helgen och fota djur, så det vore kul att gå dit. Det är såklart bara Chanel som kommer hamna på bild. I övrigt skulle det vara andra husdjursrelaterade saker som händer där i helgen. Om vi har tur så hittar vi något kul att köpa till Chanel också. Man kan aldrig få för mycket saker :)

 Minimal Chic

Nu har det kommit ännu en ny höstkollektion från Louis Dog. Den här faller mig i smaken. Jag skulle vilja ha allt.



Rosetter är något jag gillar och det fanns det en del av. Min absoluta favorit är Mini Tee n Pants. Chanel skulle ju vara jättefin i det på sig och det stod i beskrivningen att den skulle hålla hunden varm. Det kanske inte gäller när det är -30 grader i vårt kalla Sverige, men en lite kylig sensommarkväll värmer den nog så det räcker.

Här kommer en lite mera grundlig bild av den outfiten.

 Lundmyr of Sweden


Idag står en söt tröja från Lundmyr of Sweden högst upp på önskelistan. Den är så söt. Randiga modellen är sötast och man kan välja mellan texterna pytteliten, sötnos och älskling hos Sea Hund & Katt. Jag har för mig att det ska finnas andra texter att välja mellan också, men jag hittar den ingen annanstans.

Alla tre texter tycker jag var riktigt passande till lilla Chanel, men pytteliten var nog sötast. Jag funderar starkt på att beställa en, frågan är bara vilken storlek hon behöver.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0