Chanels pass

Jag håller på att försöka läsa på om hundpass, vad som gäller för olika länder. Det är ju ganska lätt att ordna hundpass. Vi bara bokade en tid hos veterinären och där fick Chanel en rabiesspruta samt att veterinären fyllde i ett litet pass åt oss som vi fick med oss hem. Det verkar inte vara några problem att komma ut ur landet; problemet är att komma in i Sverige igen. Samma sak gäller Malta, Storbritannien och Irland.

120 dagar efter rabiessprutan är tagen måste det tas ett blodprov för att se att det finns nog många antikroppar i blodet. Om det inte gör det måste hela proceduren göras om. Man måste också gå till en veterinär för att avmaska hunden mot dvärgbandsmask innan man åker tillbaka till Sverige.


Vi har nämligen en fundering på att flytta utomlands och nu är ju Chanel redo för att åka, men kan inte komma tillbaka till Sverige på ett tag. Förut har vi haft enbart Spanien i planerna, men nu kom även Malta upp som förslag och jag skulle gärna tänka mig England, men för att komma in i Malta och Spanien måste man ju då ta det där blodprovet och vi hade väl hoppats på att inte behöva vänta så länge med att flytta.

Det på bilden ovan är det tänkt att man ska ha sitt hundpass i. Jag tycker att dom var ganska söta :)

 Little miss...

Jag har hittat några söta "little miss"-t-shirtar som jag verkligen skulle vilja ha till Chanel, men dom verkar helt omöjliga att hitta. Bara Posh Puppy Boutique verkar ha dom och då måste man ju beställa ända från USA, men det kanske jag måste göra om jag vill ha en.

Little miss barker är sötast tycker jag :)

 Chanels första midsommar!

Här kommer en liten hälsning med en bild från dagen. Jag tycker att hon blev så söt i sin lilla midsommarkrans. Här har det varit soligt och ganska varmt idag, så vädret kan man inte klaga på. Hoppas att ni har haft en jättetrevlig dag hittills. Chanel har fått skutta mycket i gräset och dessutom smaka oxfilé, så hon är nog nöjd med sin första midsommar.

 Äntligen har jag bestämt mig

Jag har lite svårt för att bestämma mig ibland och när det kommer till Pet Flys väskor så trodde jag aldrig att jag skulle kunna bestämma mig. Efter otaliga timmar på nätet där jag har läst recensioner, tittat på bilder och bara stirrat mig tokig på Pet Flys hemsida så har jag kommit fram till ett beslut.


Det blev en Puppy Love i lila och brunt. Egentligen hade jag nog föredragit en med rosa, men även den här känns som ett superbra val och sedan att den har den söta texten "Puppy Love Forever" på ger den ett plus i kanten tycker jag. Bara för en stund sedan skickade jag iväg ett mail till Anna på Posh Pooches med en beställning på den.

Nu är det inom en överskådlig framtid som min Chi kommer sitta säkert i bilen. Jag tror att hon kommer att älska sin Pet Flys.

 Det hade kunnat sluta illa...

Igår hände något riktigt hemskt. Jag och husse tittade på tv och vi hörde att Chanel pysslade med något i sovrummet. Husse tyckte att det var min tur att titta till henne, så jag gjorde det. När jag kom till sovrummet ser jag henne just vid tröskeln med en chokladgodis som hon tokslickade på. Jag fick tokpanik med tanke på att endast 5 gram räcker för att hon ska dö. Husse kom dit och hittade godispåsen som hon hade fått tag på och flera krossade chokladgodisar under sängen.


Husse ringde till djursjukhuset och dom bad oss komma in direkt. Jag var så orolig att hon skulle hinna dö, men det sker nog inte riktigt så fort. Hon verkade inte må dåligt på något sätt i alla fall.

Vi kom till djursjukhuset och fick träffa en jättebra veterinär. Chanel fick en överdos med morfin så hon skulle kräkas och det kom upp två chokladgodisar + en del mat, ludd från en leksak och gräs. Stackars liten kräktes massvis. Jag förstår inte hur någon som är så liten kan få ur sig så mycket.

Hon var dåsig ett par timmar efteråt, men sedan var det full fart igen. Självklart var hon jättehungrig, så hon fick mat och vatten. Det var så hemskt alltihopa. Det var ju vårat fel som hade lagt en godispåse så hon kunde få tag på den och nu hade vi verkligen tur att vi såg det hela i tid. Om vi inte hade sett det så kanske hon inte hade levt idag.



Både jag och husse har gått och blivit förkylda, så min tid vid datorn är minimal. Jag har inte ens kollat min mail på två dagar. När Chanel hade ätit choklad igår hade jag så mycket adrenalin i kroppen så jag märkte inte av att jag var sjuk då i alla fall, men så snart vi åkte därifrån blev jag jättedålig igen. Jag avskyr att vara sjuk!

Under dom här dagarna så blir det tyvärr inga superlånga promenader. Det blir mest att hon får springa av sig på gräsmattan utanför. Jag orkar knappt stå ju. Vi kommer att ta igen all promenadtid vi har missat senare.


Nu ska jag gå och pussa på Chanel bara för att jag är så glad att hon finns :)

 Organiskt till hunden

Jag hittade just Louis Dog Organic Collection. Det är helt väldigt bra initiativ från Louis Dogs sida med organiska hundsaker. Som vanligt så kommer Louis Dog med underbara plagg och jag skulle vilja ha allt till min lilla tjej. Någon gång ska jag skaffa mig några plagg och accessoarer från Louis Dog. Dom är lite dyrare, men efter vad jag har läst så är det helt underbar kvalité.



Helst vill vi ha den lilla bädden med nallen i, klänningen med blommorna kring midjan, den rosa väskan och en topp med texten Big Kiss.

Det mesta finns i flera andra färger än det jag visar. Bilderna hittade jag på Ritzyrover.

 Premiäråket i nya väskan

I dag har Chanel åkt väska för första gången. Vi var på en shoppingtur. Hon var lite bångstyrig till en början, men sen lugnade hon ner sig och satt snällt i väskan medan matte tittade på kläder. Chanel kommer bli en bra väskhund.

Dom två facken fram på väskan var jättebra. Alla mina saker och ett flexi-koppel fick plats hur lätt som helst. Chanel hade gått om plats i väskan också. Vi har även testat den nya bajspåsehållaren och jag skulle gärna ha några till att sätta på hennes koppel till exempel.

 

I paketet som kom tidigare i veckan låg det även en ny praktisk vattenflaska med vattenskål. Den förra började läcka och jag tycker att dom är superbra. Det blev en lila denna gång. Chanel undersöker och godkänner den :)

 

Det har varit så kul att spendera en dag med min lilla tjej. Dom senaste fem dagarna har jag inte hunnit leka och mysa med henne så mycket när jag har jobbat.

 Paket!

För två dagar sedan kom ett paket med lite nya saker till Chanel. Bland annat en efterlängtad hundväska. I helgen ska jag och Chanel på en shoppingtur och då ska hon få premiäråka i sin nya väska. När hon har provsuttit i den så har det inte varit några problem.

Väskan klickade vi hem från Doggie och även en rosa hållare med zebrarandiga bajspåsar i.


Nu ska jag och Chanel vara ensamma i fyra dagar utan husse. Chanel kommer vara så olycklig. I dag och imorgon ska jag jobba dessutom så hon ska få vara hos husses skäktingar. Det går nog bra, men hon är inte så van vid att vara utan oss båda.

Dom andra sakerna som var i det stora paketet visar jag en annan dag.

 Veterinärbesök

I dag har Chanel varit ensam med husse nästan hela dagen. Matte har jobbat och saknat Chanel hela dagen. När jag är van vid att vara med Chanel hela dagarna, så känns det jättekonstigt att inte ha någon som kommer och vill ha uppmärksamhet, lägger sig på mig och sover en stund mitt på dagen eller att behöva gå ut med henne.

Hon har varit på bilresa med husse idag och det har visst gått fint.

Efter jobbet hämtade dom mig och vi åkte direkt till veterinären. Dels för att ordna med passet och sedan för att kolla upp halsen. Hon har nu fått rabiessprutan och hon var så duktig. Gällande halsen skulle vi börja med att avmaska mot noskvalster. Veterinären ville börja med att utesluta det. Vi har fått en tid om 4 veckor och då ska vi tillbaka. Om det inte är bättre då så ska hon sövas och dom ska kolla i halsen. Om tonsillerna är problemet så opereras dom bort.

Min ängel ska vara borta hela dagen då. Det kommer vara jobbigt att inte få vara där med henne när hon vaknar upp och så.

Min lilla tjej sover alltid med tungan ute. Hon gillar att ha huvudet på iPhonen när den laddas för då är den lite varm. Så här låg hon för bara några minuter sedan, men nu har hon nyss varit på sin kvällspromenad för det är sängdags för oss alla.

 Vinn en vattenskål!

Spoiled dog tävlar ut en vattenskål från Puppy angel. Den är ihopvikbar och skulle passa perfekt för oss när vi åker bil och Chanel är törstig. Vi skulle gärna vinna en rosa.

För att delta ska man tipsa om tävlingen i sin blogg eller på sin hemsida. Där ska bilden på skålarna vara med, länk till Spoiled dogs blogg och även vilken färg man vill vinna. Därefter skriver man en kommentar i Spoiled dog-bloggen med länk till bloggen/hemsidan och mailadress.

Tävlingen avslutas 30 juni.

 Vi vill ut och resa

Jag och husse tänkte redan innan vi skaffade Chanel att vi så fort det bara gick skulle börja med alla vaccinationer för att skaffa pass till henne. Jag ringde en veterinär som sa att man inte kan börja förrän hon är 16 veckor, så jag fick återkomma och sedan har det bara inte blivit av. Vi har bokat tid ett par gånger, men då har något kommit emellan eller så har vi inte haft pengar till det.

Just nu längtar jag verkligen utomlands och om vi åker ska såklart Chanel åka med. På måndag börjar jag jobba, men husse har fått i uppgift att ringa och boka en tid för att börja med passet. Hoppas att hon inte tycker det är jättehemskt att flyga...


Det är jobbigt att det ska ta nästan ett halvår att ordna pass, men det är ju såklart för min egen hunds hälsa och det är det viktigaste :)

Hon är ju mexican, så hon borde ju klara lite medelhavsvärme.

 Dax att börja leta klänning

Nog för att det regnar, blåser och inte är särskilt varmt väder ute, så har jag ändå tankarna på midsommar. Jag är ledig midsommarhelgen och förhoppningsvis är det bra väder då.

Självklart ska jag ut och leta efter en söt klänning att ha, men även Chanel ska vara söt tycker jag. I natt (i väntan på att bli trött) har jag letat söta klänningar på nätet till lilltjejen och några hittade jag. Jag håller även på att gå igenom 245 sidor med klänningar på eBay så man vet aldrig om jag hittar någon fin där.



1. Rosa klänning med blommig kjol. Ruff Ruff Couture.
2. Klänning i två olika rosa nyanser. Puppy Angel.
3. Rosa klänning med leopardmönstrad prinsesskrona. Vet ej designer, men finns här.
4. Rosa och brun klänning med glass. Ruff Ruff Couture.
5.Rosa klänning med bruna prickar. Puppy Angel.

Som ni ser så tycker jag om rosa klänningar :)

 En gullig blogg som jag hittade...

Jag vet så klart att det finns allt möjligt knasigt på nätet, men nu har jag hittat något riktigt supersött och ganska speciellt. När jag googlade hittade jag en blogg som handlar enbart om rosa hundbäddar. Den tjejen måste verkligen älska sådana. Hon tipsar även om hur man gör för att hitta den perfekta rosa hundbädden, plus mycket annat.

Förutom bloggen så har bloggaren en webshop som mest innehåller rosa hundbäddar och det finns ett otroligt stort urval. Några andra användbara hundsaker i rosa går också att hitta där :)

Som en rosa-älskande tjej så tycker jag att det är en jätterolig idé.

Jag tänkte bidra med en rosa hundbädd från Finahund med Hello Kitty på.

 

En sak som jag bara måste skriva och som jag ska försöka komma ihåg om ett år och alla år efter det. När det är den här dagen när folk tar studenten och ska åka med sina lastbilar så är det en otroligt dum och tidskrävande idé att sätta sig i en bil och tro att man ska kunna ta sig fram fort och smidigt på en central gata i en stad vid 12-tiden på dagen. Jag höll på att bli tokig idag! :P

 För att göra det lite roligare

Att vara hundägare medför även en del tråkiga uppgifter. Kloklippning till exempel har jag aldrig gillat innan, men med Chanel är det riktigt mysigt. Vi gosar och hon får godis samtidigt. Promenader i -30 grader och snöstorm med en frusen hund är väl inte tokroligt heller.

Något annat som kunde vara roligare är att plocka upp efter hunden på promenaderna. Nu har jag kommit på att jag ska försöka byta ut mina tråkiga svarta bajspåsar mot något lite roligare. Efter lite letande hittade jag mycket färgglada och fina saker.



Ett gulligt djur från Pet Flys till påsarna skulle jag gärna ha. Påsarna dras ut i ryggen på djuret och armarna fästs ihop med kardborreband så man kan hänga den på väskan eller i kopplet. Supersmart tycker jag :) Hittills har jag bara hittat dom på Pet Flys hemsida.

Annars kan man alltid skaffa sig ett hjärta med swarovski-kristaller på för nästan 2000 kr om man vill bära sina bajspåsar på ett lite lyxigare sätt :)


Bajspåsarna i olika mönster och färger hittas hos Doggie.
De olika djuren kommer från Pet Flys.
Resten hittas hos Posh Puppy Boutique.

 Nya matskålar

Igår kom postnisse med ett paket till Chanel. Nya matskålar! Tidigare har hon använt metallskålar från Ikea, men hundar som har vit päls kan visst bli gula av sådana skålar, så jag har länge tänkt att jag ska köpa nya.

Det blev rosa/vita keramikskålar från Pet Studio med texten princess i botten. Dom är hemklickade frånn Doggie.



Nu skulle vi bara ha haft ett sött underlägg under. Chanel är expert på att ha mat runt hela skålen nämligen. Det verkar tyvärr jättesvårt att hitta fina underlägg, men Le Chien har dom sötaste hittills efter lite letande.

Dom benformade från Puchi är en favorit, men dom andra två var också söta :)

 Nationaldagen

I dag var det ju nationaldagen och vi har tyvärr inte firat något alls. Vi har mest bara haft en lugn söndag. Jag börjar ju jobba om en vecka, så jag tar har det bara lugnt och skönt fram tills dess.

En stund på eftermiddagen var det solig och varmt ute, så jag och Chanel var ute lite extra länge och skuttade i gräset (hon stod för skuttandet dock).

 Hur gör man i värmen?

I dag var vi och gick lite på stan i värmen. Det är över 20 grader i alla fall. Matte ville ha skor och husse ville ha spel. Inget av det blev det. Chanel blev tokvarm i pälsen och jag började fundera på vad man kan göra för att hålla henne sval i värmen. Jag spanade runt i några webshopar och hittade lite olika alternativ.

  • Kylmatta från Puppy Angel. Den fylls på med vatten och då blandas det med ett pulver i den som då blir en kylande gel. Mattan förvaras i kylen innan användning. Kostar från 299 kr/ Posh Pooches. Mycket bra grej om hunden ligger stilla. Funderar faktiskt på att skaffa en.
  • Kyl-bandana. Den ska ligga i kallt vatten i 15-30 min innan användning. Håller kylan bra. bara 95 kr/ Le Chien. Låter som en bra grej, om det inte vore för att det är för stort för Chanel. Det är inte lätt att vara liten alltid.
  • Kylväst med en kylkudde på magen och en på ryggen. Dom sätts in i kylen innan användning. Från 249 kr/ Posh Pooches. Bra idé, men Chanel som har så liten mage, hur ska det få plats en kylkudde där?
  • Handi-drink. Vattenflaska med drickskål. Perfekt när man är ute. 95 kr/ Le Chien. Chanel har en liknande av annat märke som läcker, så en ny sån ska vi ha. Vatten funkar alltid i värmen.
  • Vitt linne med texten Spoiled. 195 kr/ Le Chien. Det ska visst funka bra att blöta ett linne och sätta på hunden under varma dagar.
  • Rosa linne med cupcakes på. Från 215 kr/ Posh Pooches. Även det här kan blötas en solig dag.
  • Rosa nättopp med körsbär på. Från 229 kr/ Posh Pooches. En nättopp lät svalt och skönt. Dessutom skulle den vara supergullig på Chanel.

 Chihuahua-väder :)

I dag är det ännu varmare än i går. Chanel älskar värmen och hon är faktiskt duktig på att gå och dricka när det är varmt ute. Hon har burit alla sina leksaker till dörrmattan vid balkongen så hon kan ligga i solen och leka. Hennes favoritleksak dom senaste dagarna har varit en kork från en Coca Cola-flaska. Billig leksak :)

När jag skulle ta bilden så ville Chanel hellre komma och tugga på snöret till kameran istället för att ligga kvar och leka. Så är det ibland med busiga Chihuahuaor.

 En solig torsdag

I dag har det varit perfekt Chihuahua-väder. Varmt och skönt, precis som Chanel vill ha det :) Hon har haft jättekul när vi var i stadsparken och hon fick skutta i gräset och nosa på nya dofter. Vi har också tittat på studenter som skulle på bal i dag. Dom är alltid så fina, men Chanel tröttnade ganska fort. Hon hade inte alls någon lust att sitta i min famn så hon började pipa och det gjorde att vi begav oss därifrån.

Annars i dag har jag jobbat på en ny header. Jag var inte alls nöjd med den förra, men det här känns bättre :)

Nu är lilltjejen trött så det börjar vara dax för kvällspromenad och sedan ska vi lägga oss i sängen och mysa.

Kram på er!

 Posh Pooches har 2-års kalas!


I går fyllde Posh Pooches 2 år och därför lottas det ut fem stycken presentkort värda 200 kr styck. Det uppskattar vi :) Jag och Chanel tycker jättemycket om shoppen med det stora utbudet och den personliga servicen.

För att tävla skickar du ett mail med ditt namn och din favoritprodukt i shoppen till [email protected].
Vill du ha dubbelt så stor chans att vinna så tipsar du om tävlingen i din blogg och lämnar en kommentar med länken till inlägget!

5 vinnare dras sedan slumpvis den 10 Juni. Så vad väntar du på? Maila Posh Pooches NU!

Jag och Chanel har en Pet Flys som favoritprodukt. Den kommer användas i bilen för att Chanel ska åka säkert. Så småningom kommer vi att skaffa en.


Det är bara så svårt att välja vilken väska som är finast. Andra modeller finns också. Väskorna ser väldigt välgjorda ut och de som har en verkar väldigt nöjda.

 Mat-tajm


Så här ser det ofta ut när Chanel äter. Hon lägger torrfoder utanför matskålen, men sedan när det är slut i matskålen äter hon upp det som ligger på golvet. Knas-tjej :)

I dag fick det bli mamsens specialblandning. Jag blandade i skinkost och skinka i maten för att hon verkligen skulle äta upp allt. Det var nämligen avmaskningsdax och att blanda i massa goda saker är ett säkert sätt att få henne att äta allt. Ibland kan hon nämligen mat-strejka, men det verkar inte allt för ovanligt när det gäller Chihuahuaor.

 Halsband med charms

Nu har jag kommit på något nytt som ger mig ett helt enormt ha-begär. Chanel skulle vara så söt med ett Confetti-halsband från Pet London. Det måste jag försöka skaffa till henne snart. En rolig sak med det är att man kan hänga söta charms i cirkeln som sitter mitt fram. Så om jag skaffar ett sådant halsband så vill jag ju ha massor med olika charms också, så man kan byta efter humör och tycke :)

Confetti-halsbandet kan man hitta hos Posh Pooches eller Pet London shop.



  1. Muffinscharm. Hittade den på eBay. 1,85 usd.
  2. Hibiskuscharm. The Ritzy Rover. 9,35 usd.
  3. Hundben med rosa kristaller, Pet London. 17,70 euro.
  4. Hello Kittycharm. Kommer från eBay. 1,85 usd.
  5. Chihuahuacharm med rosa kristaller. Spoiled dog. 100 kr.
  6. Snögubbecharm. The Ritzy Rover. 8,25 usd.
  7. Charm i form av en kungakrona. Doggie Dogwear. 59 kr.
  8. Prinsesskronecharm. Pet London. 5,52 euro.

 Dax för mjölktänderna att lossna

När vi vaknade i dag var Chanel jättekonstig och olycklig. Hon grejade på med tungan i munnen och jag var orolig att det var något stort fel. Andningen var det inget fel på, men husse kom på att det kanske var något med tänderna. Jag borstade dom med hennes tandborste, men det hjälpte inte så jag öppnade munnen på henne och petade på tänderna. En kindtand var väldigt lös, så den tappar hon nog snart. Förmodligen så kändes det lite otäckt med en lös tand, så därför betedde hon sig som hon gjorde.

Jag har fått höra lite olika saker gällande tänderna. En del tycker att man ska dra ut tänderna på hunden när den är ett halvår och andra tycker att det inte alls är nödvändigt. Just nu har vi inga planer på att dra ut dom. Tänderna får lossna i sin egen takt.

 

Jag hittade förresten passande leksaker till henne. En väska och parfymflaska från Koko Chewnel ;)

 Recept på pupcakes

Här kommer receptet på mina hundanpassade cupcakes, så kallade pupcakes. Dom är hemskt uppskattade av Chanel.

Jag använde mig av små muffinsformar (egentligen heter det småkaksformar tror jag) och det blev 35 stycken, plus lite smet över. Dom gräddade jag i 8 minuter. Eftersom att jag har en liten hund tänkte jag att det var bäst med små muffins också. I receptet jag hittade så hade dom rivit morötter och lagt på muffinsarna som dekoration, men jag satte lite strössel. Det är inte bra för hunden att äta strössel så klart, men lite skadar nog inte :)


Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0