Pet Pop

Ibland så hittar man alla möjliga knasiga saker när man surfar runt på nätet. Oftast när jag sätter mig framför datorn så kommer jag att kolla på något hundrelaterat. I kväll hittade jag en hundshop som hade Pet Pop; ett mineralvatten till hunden. Det är 100% naturligt australienskt mineralvatten med naturliga färger och är helt fritt från kemikalier.



Jag vet inte om jag tycker att det är nödvändigt att lägga nästan en 50-lapp på en flaska mineralvatten till min hund, men det är en ganska rolig idé ändå :)

Du hittar det här.

 Söndag

Jag och Chanel vaknade för cirka en timme sedan, men husse sover vidare. I dag ska jag och Chanel gå och och träna på att gå fot. Hon är ganska duktig redan tycker jag, men det kan såklart bli bättre :)

Just nu tuggar Chanel på sitt grisöra för fullt. Hon älskar verkligen sitt öra och blir tokstolt om hon lyckas få loss en bit.

Husse har sålt sin finfina kamera och jag är lite ledsen över det. Min lilla rosa kamera tar inte alls lika bra bilder ju. Hoppas att husse skaffar en ny någon gång :)

 Chihuahuan älskar tuggummi

Nu har jag jobbat både torsdagen och fredagen så jag har varit helt slut. På grund av det har jag inte haft ork eller motivation. Att helt plötsligt gå upp klockan sex på morgonen istället för att sova till ca 15.00 på dagarna är riktigt jobbigt. Nu är jag ledig i två veckor, men sedan är det jobb som gäller igen. Chanel får vara hemma med husse medan jag jobbar.

Nu när all snö har tinat bort har det inneburit ett stort problem med lilla Chanel. Hon älskar att ta tuggummin som ligger ute. Hon bär på dom och tuggar en del, men lyckas inte svälja dom. Sötningsmedlet i sockerfria tuggummin är absolut inte bra för hundar att få i sig. Sedan så är det inte så trevligt att hon tar tuggummin som någon annan tuggat på redan. Hon är så snabb och jag ser inte alltid att hon har tagit ett tuggummi. Det är först när man kommer in som jag ser det eller så hittar jag dom ibland på golvet i lägenheten.

 Chanel börjar bli stor

I går blev Chanel ett halvår. Tiden går så otroligt fort. Rätt vad det är så är det väl 25:e november och hon fyller 1 år. Hon börjar faktiskt ha växt klart.

Nu börjar jag oroa mig över att hon ska löpa när som helst. Jag kan i och för sig inte tänka mig att en sådan liten hund blöder särskilt mycket, men ändå. Sedan så kan hon ju ändra beteende också och bli helt bångstyrig.

En positiv sak är i alla fall att man kan köpa toksöta tikskydd till henne.

Dom lila med leopardmönster, dom blåa och dom rosa kommer från Puppy Angel. Den bruna varianten kommer från Pinkaholic.

 Byta torrfoder?

Efter att Chanel blev dålig för ett par dagar sedan och kräktes massvis så har jag funderat på om hennes torrfoder är orsaken till det. Jag har läst på nätet och det finns visst en del hundar som har mått dåligt av Royal Canins foder. Chanel äter det som är speciellt anpassat för Chihuahuaor.

Nu har jag efter mycket läsande kommit fram till att många gillar James Wellbeloved. Det verkar ha bra innehåll och hundarna gillar det. Jag är bara orolig att det ska vara för stort för min lilla tjej. Tycker att många torrfoder har så hemskt stora bitar. Fördelen med RC är att bitarna är små och perfekta för Chanel, men hon ska ju inte äta något som inte är bra eller som hon mår dåligt av heller.

Torrfoderdjungeln är stor och det är svårt att hitta rätt tycker jag.

 Snobben till Chihuahuan

Jag har tänkt länge på att det vore bra med en neccessär till Chanel som man kan ha allt från klosax och tandborste till bomullstussar och öronrengöring i när man reser någonstans. När vi var på Ica Maxi hittade vi en passande med självaste Snobben på :)

Så nu har även Chanel en neccessär!

 Söta hundleksaker

Nu blir det tredje inlägget på rad som handlar om cupcakes, men cupcakes är ju så fint och sött... både som leksak och bakverk :)

Jag är helt förälskad i alla cupcakeleksaker som finns till hundar. En sådan skulle jag vilja att min lilla Chi hade. Tyvärr verkar den jag helst vill ha bara finnas i USA och det känns inte så värt att beställa en leksak för inte ens 10 dollar och sedan måste jag betala frakt på ca 30 dollar och kanske även tull. Det skulle bli en dyr leksak i slutändan.



  • Grön cupcake med rosa "strössel", 99 kr, Posh Pooches
  • Cupcake med ljus på, 55 kr, Le Chien
  • Chocolate och strawberry cupcake med texten yummy (den här vill jag helst ha), från 8 usd, Funny Fur
  • Cupcake med hjärta på toppen från Louis Dog, 80 kr, Spoiled Dog

 Pupcakes till Chanel

I lördags testade jag att baka pupcakes. Cupcakes anpassade för hundar :)

Det var riktigt kul, men nästa gång ska jag skaffa mig en spritser så dom blir riktigt fina. Chanel älskade dom i alla fall och det är viktigast. Så även hon fick något gott på kalaset igår.

 Vinn en cupcake eller munk!

Nu är det dags för tävling hos Posh Pooches. Du kan vinna en cupcake eller en munk.

Cupcaken piper när klämmer den och munkarna prasslar så det passar till både hund och katt.

Du väljer själv vilken leksak du vill vinna så skriv med det i en kommentar i Posh Pooches blogg.



Såhär tävlar du:

Du deltar genom att skriva ett inlägg med bilden och texten ovan i er blogg där ni länkar till Posh Pooches blogg och lämnar en kommentar i bloggen där ni länkar till erat inlägg. Enklare än så kan det inte bli!

Tävlingen avslutas den 10 Juni.



Vi hoppas på att vinna en cupcake. Tävlingar är alltid kul :)



 Chanel på kalas

I dag har vi varit på kalas. En släkting till husse fyllde år. Även Chanel var såklart med och hon tyckte att det var hemskt mycket att hålla koll på när så många var där, men hon hade kul och fick smaka mycket goda saker.

Nu ser hon något gott!


En ny bekantskap som hon tyckte mycket om.


Matte fick hålla i Chanel ibland så ingen skulle trampa på henne.


Chanel undersöker golvet i hopp om att någon ska ha tappat något gott.

 Lillan mådde riktigt dåligt...

I natt har det varit riktigt jobbigt och hemskt. Stackars Chanel började kräkas helt plötsligt vid ett-tiden. Det har hon gjort ett par gånger förr, men då har hon kräkts en gång och sedan har det varit bra. I natt kräktes hon sju (7!) gånger på en kvart. I början kom det upp torrfoder, men de sista gångerna var det bara slem. Stackars liten.

Sedan lugnade det ner sig, men hon blev hemskt dåsig. Vi ringde djursjukhuset ca 10 minuter efter sista kräkningen för att höra om vi kunde göra något och dom rådde oss att göra vätskeersättning. Så husse kokade en liter vatten med 1 tsk salt och 1 tsk socker i. Med hjälp av en liten spruta kunde jag tvinga i henne vatten.

Veterinären sa att det var vanligt att Chihuahuaor kunde få blodsockerfall. Efter vätskeersättningen piggnade hon faktiskt till och blev sitt vanliga jag, så det kanske var det. Annars har vi faktiskt ingen aning om vad som hände.

I dag har hon fått barnmat och det gillade hon. Lilltjejen verkar som hon ska i dag, men det var så hemskt att se henne må så dåligt. Det gör riktigt ont i hjärtat att se henne plågas så.

 Värmande tröja

Nu när det är lite kyligt ute på kvällen och gräset är lite blött efter en hel dags regnande så är det skönt med en liten hoodie på sig. Chanel sportar sin Bow hoodie från Puppy Angel så här i majmörkret.

 Kvällspromenad

Tänkte visa en bild på Chanels rosa Flexi-koppel. Tog en bild i mörkret när vi var ute på en kvällspromenad nyss. Tyvärr ville inte min lilla rosa digitalkamera ta någon särskilt bra bild, men man får vara glad för det lilla.

Det här kopplet kom i ett paket från Posh Pooches för ca en månad sedan, men jag har glömt att visa det. Det tillhör Elegance-kollektionen och vi har den lilla modellen som är 3 meter lång. Man måste ha små händer för att kunna hålla i det, så Chanels husse får använda ett annat. Det kanske inte syns på bilden, men kopplet är rosa.


Selen är en svart Soft harness från Puppia i storlek XS. Den enda selen som lilla tjejen verkar kunna ha.

 Superbilliga flexi

I vanlig ordnin tittade jag in bland Doggies nyheter och jag blev tokglad då jag såg mina favoritkoppel; Flexi! Deras Avant Garde-kollektion är ett samarbete med 26 bars & a band. Att dessutom Doggie är billigast hittills är ett stort plus. 319 kr för 3 m och 399 för 4,5 m. Annars har jag sett den kortare varianten för upp emot 500 kr. Nästan alla modeller kan jag tänka mig. Dom är så söta och variation är alltid trevligt :)

 Supersöt godisburk till vovven


Den här lilla godisburken vill jag så otroligt gärna ha. Den skulle bli så söt hemma i köket och det är ett väldigt sött sätt att förvara Chanels godis på. Nu har ju hon så hemskt litet godis, men då ryms det mycket i alla fall. Annars kan man nog ha torrfoder i den.

Mitt problem är att den oftast är slut i alla webshopar jag hittar den och dom som säljer den på eBay skickar den inte till Sverige. Otroligt irriterande är det. Annars hade jag klickat hem den för länge sedan. Som jag har förstått det så är den väldigt gammal och därför är den slut. Hemskt tråkigt.

 iPuppy - supergullig app

För den som har en iPhone finns det en supergullig app som heter iPuppy Chihuahua. Som jag har förstått det när jag har googlat för att läsa om den så finns det även andra hundraser, men Chihuahua var ett självklart val för mig.

När jag var ca 9-10 år hade jag en Tamagotchi och den här appen påminner hemskt mycket om den. Man har en liten valp i sin iPhone som behöver mat, vatten, badas, få vitaminer, klappas och sova för att må bra. Om man sköter om den så växer den och då får man mer pengar så man kan köpa mat, vatten och kläder. Det här är en app som jag tycker är riktigt söt och underhållande. Valpen måste tittas till ofta för att den ska må bra så jag måste bli påmind ibland av min sambo att kolla till valpen.

Så här ser spelet ut:



 Hon börjar bli en stor tjej

Idag har vi åkt långt med bilen och Chanel har bara sovit, så hon är riktigt tokbusig när man kommer fram. Det går knappt att få stopp på henne.

Tyvärr är det sämre väder i södra Sverige än i Norrland och det är riktigt tråkigt tycker jag. Chanel som älskar sol och att skutta i gräset.


När vi träffade mina föräldrar och min syster i helgen så tyckte dom att Chanel hade vuxit väldigt mycket sedan dom såg henne just före påsk. Det har jag inte tänkt på innan, men det stämmer nog. Hon börjar bli en stor tjej :)

Sen så trodde dom att hon skulle ha fått mer päls nu, men det har hon inte. Hon kommer nog inte få så mycket päls som en långhårig Chihuahua ska ha, men jag tycker att hon är jättesöt ändå precis som hon är.

 Nytt från Wooflink

Jag tittade in hos FunnyFur och hittade några nyheter från Wooflink. Det här märkets hundkläder är verkligen annorlunda mot för allt puttenuttigt med rosetter och hjärtan som de flesta hundkläderna är. En del plagg gillar jag, men vissa är lite mycket för min smak. Till exempel så ser klänningen på bilden ut som något som passar en cheerleader. Det skulle inte jag vilja att min hund hade. Hoodien längst ner till vänster är däremot något jag gillar :)

 Planerar att fira lilltjejen

Den 25:e maj blir Chanel ett halvår. Jag tycker att tiden går så fort. Det känns som att det var nyss som vi var i Köping och hämtade henne. Min lilla tjej betyder mer än någonting annat för mig och den dagen vill jag göra något extra speciellt för henne. Jag håller på att fundera lite. Något extra gott ska hon få och sedan är det på väg en liten present till henne med posten. Hon ska firas ordentligt sen på 1-årsdagen.

 

Jag googlade lite och råkade hitta tygskor med en Chihuahua på. Dom kommer från Keds och jag skulle så gärna ha sådana på mig.

 Chanel trivs i värmen

I går var en trevlig dag. Vi var nämligen på bröllop. Mina föräldrar gifte sig, så både matte och Chanel fick bada så vi var bröllopsfina. Chanel fick ta på sig sitt fina rosa halsband med hennes namn i strassbokstäver på.

I dag är det riktigt varmt ute. +27 har vi haft som varmast och Chanel älskar det. Vi har varit ute mycket och njutit av solen och värmen. Det här är hennes första sommar och hittills verkar det vara hennes favoritårstid.

Enhörningen är en av Chanels favoritleksaker trots att den är större än henne. I dag gick det ganska bra att få henne att vara stilla på bilderna. Annars är hon som ett yrväder som bara ska skutta och busa hela tiden. Min lilla älskling är det finaste jag har :)

 Beställt från Doggie

I går så gjorde jag en liten beställning från Doggie med tillgodokvittot som äntligen kom efter en månads väntande. Dom lovade tre gånger att dom hade skickat det trots att dom inte hade det. Värdelöst.

Bland annat så beställde jag en regnjacka. Jag blev riktigt glad när jag såg att dom hade sänkt priset på en av regnjackorna jag ville ha så den är på väg hem till oss. I dag regnar det supermycket så den hade verkligen behövts redan nu.


Pinkaholics regnjacka är nedsatt från 349 kr till 259 kr. 90 kr i rabatt är aldrig fel :) Den här valde jag till Chanel.



Puppy Angels Milky Raincoat kan klickas hem för endast 150 kr. Tidigare kostade den 299 kr.


Som ni kanske ser så håller jag på att ändra utseende på bloggen, men det är långt ifrån klart. Resten kommer så småningom.

 Söndag och torsdag på en gång :)


I dag har vi besök. Fyra Shih Tzu är här och Chanel är jätteglad att hon har någon fyrbent att leka med. Annars i dag har vi åkt lite bil, skuttat i gräset och sovit en stund. Chanel älskar när det är soligt och varmt ute. Då vill hon gärna lägga sig i gräset en stund och mysa i solen. Är man Mexican så älskar man väl solen :)

Snart är det dags för middag och i dag blir det kött. Det älskar Chanel och även hon måste ju få fira Kristi himmelfärdsdagen.

Ha en bra dag allihopa!

 Ingen äppelsele för Chanel


Jag hade gjort en beställning på en sele från Pupstore. Spring & summer harness B är ju superfin tyckte jag. När jag väl fick hem den såg jag att den var alldeles för stor. När jag mätte henne innan så verkade den inte alls bli så där stor på henne, men det skulle nästan få plats två Chanel i den tyvärr. Så det blir ingen sådan söt sele till henne i sommar. Jag gråter nästan floder. Den är så fin, så fin.

 Vi rekommenderar Pet Head!

Nu har vi testat ett nytt schampo. Innan så har vi haft det där gula som finns på alla djuraffärer. Det funkar sådär. Dåligt med lödder och doftar kanske inte jättegott.

I går när vi var på en djuraffär så såg jag Pet heads shampo och balsam. Det var faktiskt sambon som föreslog att vi skulle köpa det. Jag har tittat på det många gånger på nätet och verkligen velat ha det. I går badades Chanel i det och jag tycker verkligen att det är värt pengarna. Det doftar underbart, är drygt, löddrar som bara den och ett plus i kanten är dom fina flaskorna.

Det blev Dirty Talk Deodorizing Shampo och So Spoiled Balsam. Egentligen kanske inte en hund med så lite päls behöver balsam, men jag tycker att pälsen blir så mycket mjukare.


Pet head kan du bland annat hitta hos:
Posh Pooches
Pupstore
Gladahundsaxen






 Sovdax


Nu har Chanel lagt sig till rätta och slängt ut tungan i vanlig ordning, så nu är hon redo att sova. Även mamsen och papsen är sömniga så nu ska vi mysa allihopa. Chanel är supergosig att sova med. Hon ligger mitt emellan oss och ligger antingen jättenära mig eller min sambo. På nätterna lägger hon sig gärna på rygg och vill att någon av oss ska klia henne på magen.

Imorgon är det ny vecka och dags för nya äventyr. En bra söndag har vi haft i alla fall.

 Chanels nya sele

I dag är det söndag, vilket innebär vilodag. Så vi myser mest i sängen. Trots vilodagen har vi varit på en djuraffär och shoppat lite hundsaker. Chanel behövde verkligen en ny sele. Den som hon har haft hittills från Pinkaholic har inte suttit så bra, så en Puppia-sele kände jag skulle bli alldeles perfekt för henne.

Butikspersonalen fick leta ordentligt innan dom hittade en i storlek XS och den fanns bara i svart, men det passade hon faktiskt riktigt bra i.

Selen kommer vara sval och skön för Chanel i sommar. Ett superbra köp gjorde vi :) Lite annat fick också följa med hem, men det visar jag en annan gång.

Så söt med tungan ute tycker jag :)

 Bilolycka

För ett par dagar sedan var vi med om en liten bilolycka. En lastbil körde in i sidan av rumpan på bilen. Det blev en buckla och lite skrapmärken på bilen. Vi klarade oss fint, men jag blev så rädd av smällen så jag skrek till. Krocken var lastbilschaufförens fel. Han såg oss inte.

Efter den incidenten började jag tänka på hur farligt och oansvarigt det är av mig att sitta med Chanel i mitt knä när vi åker bil. Om krocken varit värre så hade hon kunnat flyga in i framrutan och göra illa sig. Jag tror bestämt att det börjar bli dags att skaffa oss någon form av bur till lilltjejen. Om man har något mjukt i den som hon kan sova på så är det nog inga problem.

Min önskan är såklart att skaffa en Pet Flys. Gärna med matchande Ready to Ride-klänning. Husse är inte lika imponerad av dessa vackra väskor som även passar perfekt om man ska ut och flyga. Dom ska visst vara väldigt lätta att spänna fast med säkerhetsbältet i bilen.


 Tävling hos Spoiled Dog


I maj månads tävlig i Spoiled Dogs blogg kan man vinna en valfri charm till ett värde av högst 100 kr från Spoileddog.se. Jag hittade en rosa Chihuahuacharm som skulle passa perfekt på Chanel.

Tävligen hittar du här.

Var med och tävla du med :)

 Liten uppdatering...

Nu är vi hos en av husses släktingar. En lugn dag har vi haft eftersom att vi har varit så trötta allihop.

Vet ni vad jag tycker är världens bästa start på dagen? När man öppnar ögonen för första gången på dagen efter en hel natts sömn och det första man ser är ett Chihuahua-ansikte som är högst en dm från mitt ansikte och hon har huvudet på sned och tittar på mig. Jag blir så glad då och det håller i sig hela dagen.

I morgon ska matte köpa kläder och hela familjen ska titta på bil. Det blir kul :)

 Västselar hos Doggie

Nu är vi alla tre på ett hotell i Stockholm och myser i sängen. Eller jag myser under täcket med min minidator, men Chanel busar med sin favoritleksak och husse har sin dator framför sig och spelar nog spel som vanligt.

Nästan varenda dag kollar jag igenom Doggie's nyheter bara för att se om det har kommit något nytt och oftast har det gjort det, men det är ju inte alla gånger något faller mig i smaken. I dag hade det kommit västselar från Puppy Angel. Dom var riktigt söta och Chanel skulle bli så söt i en sådan i vår.

 

Den finns i två färgkombinationer. Den översta i denim med små kristaller på fickorna heter Rodeo Drive och den undre med kamouflage-mönstrade huvan och fickan heter Casual Camp. Båda är ganska olika, men helt underbart snygga och alla skulle passa parfekt på lilltjejen.



 Lekstund med favoritleksaken

När vi var i Stockholm för ca 2 veckor sedan så gick vi in i en djuraffär. Chanel följde självklart med in och hon fastnade direkt med blicken på den här kattleksaken, så den fick följa med hem och hon älskar den. Hon kan leka med den ensam, men hon gillar mest när mamsen eller papsen håller i pinnen och busar med henne.

Så här kul har hon haft när vi busade i soffan.

 Chipspåsar doftar visst gott

I natt snöade det massvis så jag trodde att jag skulle få se ett snötäckt Lycksele när jag vaknade, men all snö hade hunnit tina bort som tur var. Här har vi lite vriden dygnsrytm, så jag somnade vid 5 i morse och vaknade 14.30.

Så här såg det ut när Chanel fick låna en tom chipspåse. Mitt söta lilla busfrö.

Årets majblommor är inte särskilt fina tycker jag, men eftersom det är maj så fick dom vara med på bilden.

 

Jag sitter i soffan med min dator i mitt knä och Chanel kom och lade huvudet på min hand som jag har på musen så det är lite svårt att skriva med enbart vänster hand, men jag vill ju inte störa min sovande Chi.

 Dags för nya äventyr

Imorgon bär det av igen. Den här lilla familjen är mer borta än hemma. Husse, matte och hund ska ge sig ut på en liten resa i vårt avlånga land. Jag har ingen aning om hur länge vi blir borta, men datorn följer med så jag kommer blogga efter bästa förmåga.

Det är mycket som ska packas och man vet aldrig hur länge vi blir borta. Även Chanel har mycket saker och kläder som ska med och hon har i dagsläget en tygpåse med hundfodrets namn på som alla saker ska packas i. Den börjar bli i minsta laget nu när hon har så mycket som måste med.


Dom här söta väskorna från Top Performance hittade jag hos Petster som passar till både utställningar och resor med hunden. Den innehåller massor med fickor och förvaring, samt består av slitstark nylon som är lätt att rengöra. Storleken är 43 x 27 x 30,5 cm så den rymmer ganska mycket till den fyrfota familjemedlemmen.

Väskan finns också i svart och blått och kan klickas hem för 649 kronor.

 Kommer våren snart?

Igår på Valborg trodde jag att det skulle vara riktigt jobbigt för lilltjejen, men hon tog alla smällare och partyglada människor med en klackspark. Det rörde inte henne i ryggen, så det är jag väldigt glad för. Jag tycker så otroligt synd om hundar (och andra djur) som är rädda för smällare.

Värre blir det ju på nyår, men med tanke på hur hon var i går så tror jag att det också kommer gå bra.

Vi såg en majbrasa också när vi var ute och gick, men vi gick inte så nära. Det var så mycket folk och då blir jag lite rädd att gå med en sån liten hund där.

Nu är det maj, så nu önskar jag att den sista snön ska försvinna och marken ska bli torr så jag och Chanel kan leka i gräset. Tyvärr så har vi valt att bo i Lycksele och då får man väl stå ut med att våren kommer sent.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0