Matte och vovve vill ha sommar igen

Här uppe i Lappland är det snö och åter snö. Jag saknar våren och sommaren. Gräs och solsken. Tyvärr får jag nog försöka stå ut med det här vädret i några månader till. Det är dessutom extremt halkigt ute och det är inget som Chanel gillar. Trots att hon har fyra ben att hålla balansen med, så halkar hon omkring som Bambi på hal is. Hon är smart och försöker gå enbart på snön, men det går inte alltid. Stackars min lilla tjej!

På bilderna har hon på sig en tröja från Puppy Angel, sele från Pinkaholic och koppel från Oops! My dog.

 Söta Annelie på tv :)

Idols eftersnack sänds på tv400 och programledarna är trion från Vakna med The Voice. Josefine Crafoord hade än en gång med sig sin söta Chihuahua Annelie i programmet. Hon är så söt och jag tycker att det är kul att hon får vara med. Denna vecka hade hon ingen klänning, men hon är lika söt för det :)


En ny grej som jag har lagt in i bloggen är två nedräknare som finns i menykolumnen till vänster i bloggen. Den ena räknar ner till Chanels födelsedag och den andra till julafton. Två viktiga datum dom närmsta månaderna.

 Julpynt

Det finns visst även julgranspynt för hundälskare. Hittade just dessa och dom är ju bara för söta :)



Det är tillverkat av Australienska kristaller. På vänster sida om granen ser man kanske vad det föreställer, men på höger sida är det en Chihuahua, en Yorkie och en Pudel. Jag är lite besviken på Chihuahuan. Den ser inte riktigt ut som en sådan tycker jag. Jag tycker nog att den saknar dom där tok-stora öronen som Chi's har :)

Julpyntet finns hos Doggie Couture Shop.

 Ny jul-kategori i bloggen

Jag är en tjej som verkligen älskar julen. Precis allt tycker jag om med den, men det bästa är nog december fram till julafton med allt julpynt och förberedelserna inför julafton. Just på grund av att jag gillar julen så mycket så har jag bestämt mig för att skapa en julkategori här i bloggen. Det är trots allt bara 54 dagar kvar till julafton och jag längtar dagligen efter att få pynta lägenheten så jag tycker att det är lika bra att börja nu :)

Min julkategori kommer innehålla söta juliga hundprylar och hundkläder som jag hittat på nätet.

Först ut är den här hundjackan:

Jackan har fuskpäls runt halsen och längst ner. Den är dekorerad med hjärtformade knappar och har ett rutigt foder för att hålla hunden varm. Den skulle vara så fin på Chanel.

Den finns hos Posh Puppy Boutique för ca 370 kr, men då tillkommer frakt, tull och skatt. Den kan vara värd det tycker jag.

 Recension av nya kopplet

Jag kom på att jag inte har skrivit något om Chanels nya koppel. För cirka två veckor sedan kom ett grönt litet koppel från märket Oops! My Dog.

Jag tycker att det är alldeles lagom storlek, bekvämt att hålla i och längden på linan är perfekt. Dessutom är det väldigt gulligt att det sitter en glass på sidan om det. Det jag reagerade över när jag testade att dra ut linan lite första gången var att det var väldigt trögt. Jag tänkte då att min lilla tjej kommer nog ha lite problem att dra ut det här, men man måste ju testa i alla fall tyckte jag. Som tur är så är min lilla 2 kg:s pälsboll en ganska stark tjej, så det gick bra ändå. Efter att linan dragits ut bara några få gånger så gick det avsevärt mycket lättare, så nu är det inga problem.

Både jag och Chanel gillar kopplet och jag funderar på att skaffa ett till i en annan färg. Längden på kopplet gillar jag skarpt. Det är 5 meters lina och det är perfekt om man är på en äng eller liknande så kan Chanel skutta och busa bäst hon vill utan att jag måste springa som en galning efter henne. Vi älskar rullkoppel :)

Kopplet beställde vi från Posh Pooches som även har andra färger och modeller.

 Chihuahua på tåget

Min lilla tjej börjar ha varit med om ganska mycket. Hon hade aldrig flugit innan, men det fick hon göra i förra veckan och det gick utan problem. Hon hade inte heller åkt tåg, men under våra dagar i Stockholm fick hon åka mycket tunnelbana och nu sitter vi på tåget som ska ta oss hem till Norrland igen. Om man är ute i sista sekunden med att hitta biljetter för att ta sig hem så är det minsann inte lätt. Jag gillar egentligen inte tåg eftersom det tar sådan otroligt lång tid, men det går bra hittills i alla fall.

Chanel verkar inte ha något emot att åka tåg. Hon ligger på sätet bredvid mig och sover. Det är väldigt synd att det enda som finns för djurägare på tåget är 4 sittplatser. För oss som ska åka ca 100 mil är det lång tid att sitta. Åtminstone en sovkupé borde kunna avvaras till dom som har djur och reser långt.



Chanel hade fullt upp innan hon somnade här på tåget. Hon älskar servetter. Egentligen tycker hon om papper av alla slag. Hon vill gärna riva sönder det till pyttesmå bitar så matte och husse får det extra jobbigt att städa upp allt sedan.

 Nedräkning till julen

Nu är det mindre än två månader till julafton och jag verkligen älskar julen. Allt julpynt, julklappsshopping, julmaten, julkänslorna och allt annat som har med julen att göra.

Om man söker julkläder, accessoarer, leksaker eller något annat julrelaterat till hunden så har jag insett att det finns en hel uppsjö. Det finns inga gränser för vad man kan hitta till sin lilla fyrfota vän. Chanel ska få en juloutfit, men jag har inte hittat något som känns helt rätt. En liten tröja eller klänning som inte är för tjock eller "för mycket" hoppas jag på att hitta. Mycket annat som har med julen att göra vill jag också att hon ska få.

Posh Pooches har nyligen ordnat en speciell sida med julsaker i shoppen. Senast 4 december rekommenderas det att man beställer för att hinna få det innan jul.

Med den här julkalenderna blir december lite lyxigare för hunden. Ett ben om dagen får den tills det blir julafton och då får hunden äta upp hela julgranen. 99 kronor kostar den hos Posh Pooches.

Den här måndagskvällen ägnade jag till att fixa ett nytt utseende på bloggen, men det kommer inte att stanna så länge, för i december kommer det såklart att bli ett juligt utseende i Chanels blogg :)

 Att äta med stil

Oops! My Dog är ett nytt märke för i år. Jag tittar in på hemsidan titt som tätt för att se vad det finns för nya saker som har tillkommit. Ett koppel har jag, men jag skulle kunna tänka mig att skaffa allt till Chanel. Stilen på allt faller mig perfekt i smaken. Någonstans läste jag att det skulle komma en kläd-kollektion i september, men jag har inte sett till några kläder tyvärr. Jag väntar med spänning :)

För ett par veckor sedan kom matskålar och en förvaringsbox för maten. Dom gillar jag skarpt. Det är nästan så att jag skulle vilja beställa skålarna och den finurliga boxen med en skopa hängande på sidan. Det mesta finns i rosa, blått och gult.

Här är ett smakprov:

Mer kan ses på hemsidan.

 En fredagskväll på hotellrummet

Nu är vi alla tre på ett hotellrummet. Chanel är helt slut. Hon har svårt att slappna av när hon är på offentliga platser, för hon vill hålla koll på allt. Även om hon har lagt sig och försöker sova, så lyfter hon på huvudet så fort hon hör något.

Det är ju trots allt fredag, så Chanel måste ju få något extra gott idag. Hon fick ett ben med någon gegga på insidan som hon älskar. Om han ger henne ett sånt så är hon upptagen en timme eller två. Perfekt när matte vill se på Idol :)


Jag hittade den gulliga skylten här i rummet som det står Pet In The Room på. Ena sidan är det en hund på och andra sidan en katt. Jättebra att kunna hänga ut en sådan på dörren tycker jag :)

 Chanel flyger för första gången

Just nu är matte, husse och vovve på Arlanda. Chanel har fått uppleva sin första flygresa. Jag tycker att det gick förvånandsvärt bra. Lite smågnäll var det när vi skulle lyfta, men det gick över och när vi kommit upp i luften verkade det som att det var lite besvärligt i hennes öron för hon skakade om huvudet många gånger. Nåja, allt som allt så har hon varit en snäll hund att flyga med.

Självklart hade vi med väskan från Pet Flys och den passade perfekt i utrymmet vid fötterna under stolen framför. Även den söta klänningen som matchar väskan hade hon på sig.

Tyvärr så var planet över 1½ timme försenat på grund av att det var snöoväder i Göteborg, så planet hade fastnat där. Här i Stockholm har det också kommit ganska mycket snö och Chanel tyckte att det var riktigt kallt om tassarna när vi var ute.



Nästan en hel väska behövdes för Chanels saker. Vi vet inte hur länge vi blir borta, men hellre för mycket saker än för lite!

Bilderna är från Kallax, flygplatsen i Luleå. Hon var riktigt rastlös där, för vi fick vänta i ca 2 timmar. Mesta dels bestod dessa timmar av att Chanel satt i mitt knä med en pipleksak. Chanel släppte ner leksaken på golvet, matte plockade upp... Chanel släppte ner leksaken på golvet, matte plockade upp... Jag var extremt less efter två timmar ;)

Nu ska vi snart bege oss till hotellet som vi ska bo på.
Ha en underbar fredag!

 Nyhet från Pet Flys

Jag fick ett nyhetsmail från Pet Flys och det började kittla i shoppingnerverna direkt. Det fanns så mycket fint!

I slutet av oktober kommer deras Pet carrier i en ny färg. Den känns väldigt somrig med fjärilen och den blommiga filten. Så otroligt fin. Nu är ju jag väldigt nöjd med den jag har, men att sukta efter den nya också skadar inte :)

 Dagens outfit

Här uppe i norr har det kommit snö och kallt är det. Idag hade vi lite tur och fick se solen, men Chanel skakar som ett asplöv när vi är ute. Vi har i alla fall fått användning för hennes nya tröjor. Denna lördag plockade vi fram en grön tröja från Pinkaholic som heter Angelina. Den är mjuk och skön och jag gillar att den är lite tuffare istället för något rosa med rosetter som de flesta av hennes kläder är.

Jag tycker att hon passar riktigt bra i grönt :)

Selen kommer också från Pinkaholic och hennes rullkoppel kommer från Oops! My dog.

 Chihuahuan Annelie i Idol

Nu har jag inte bloggat på flera dagar, men det beror på att jag och lilla Chanel har umgåtts massor med husse. Chanel är så lycklig och lämnar inte honom ur sikte.

Ikväll har vi myst i soffan och tittat på Idol. Jag visste inte att Idol eftersnack på tv400 har gänget från Vakna med the Voice som programledare, men det fick jag se nu i alla fall. Josefin Crafoord gillar jag skarpt och hon hade sin Chihuahua Annelie med sig ikväll. Annelie hade en supersöt rosa klänning med en leopardmönstrad volang. Jag försökte se om jag kunde ordna en bild på Annelie, men det var svårt. Senare kanske det går att hitta en fin bild om jag har tur.



I övrigt mår Chanel bra. Att löpa verkar vara ganska jobbigt för henne, men det är ju första gången så förhoppningsvis blir det lättare i framtiden när hon vet vad det handlar om. Tikskyddet är inte allt för uppskattat och så sover hon otroligt mycket. Jag tycker att det är lite förvånande att mitt busfrö som det är full fart på sover så mycket, men det är ju väldigt mysigt att ha henne vid sig i soffan när hon sover på dagarna.

 En present till den frusna vovven

Jag hittade precis ett supergullig presentkit från Juicy Couture. Det innehåller en tröja, halsduk och mössa. Tyvärr tror jag inte att Chanel skulle uppskatta det då hon avskyr att ha något på huvudet, men sött var det :)

Det finns i både svart och rosa.

 Furminator

Jag funderar starkt på att köpa en Furminator. Efter att ha läst om den så verkar den riktigt bra och dom som har den verkar bara nöjda. Min lilla tjej fäller hur mycket som helst nu och det är lite jobbigt att ha päls överallt. Det vore underbart om den hjälpte.


Furminatorn tar bort underullen och den lösa pälsen. Den garanterar att minska fällandet. Den finns i många olika storlekar för att passa alla raser.

 Envisa vovve

Jag försökte mig på att sy ett tikskydd till Chanel. Efter ganska mycket jobb så tyckte jag att dom satt riktigt bra. Tyvärr så har jag en envis hund. Hon tycker inte riktigt om att ha trosor på sig och hon ger sig inte förrän hon har fått av sig dom. Några minuter efter att jag hade tagit på dom så låg dom på hallgolvet.


På torsdag (den 14:e) ska jag och Chanel äntligen åka och hämta husse. Chanel kommer att bli så glad :)

 Tummen upp för Ebay

Ikväll har jag ägnat några timmar vid min lilla dator. Mest hund-prylar är det jag har tittat på. Ebay kan jag spendera precis hur mycket tid som helst på. Nästan allt som en hund kan behöva finns där och dessutom i femtioelva olika varianter så innan jag har hittat det som jag gillar mest så har det gått en lång stund.

Jag har klickat hem två saker ikväll. Ett tikskydd (jag kallar det för löparbrallor, men jag har upptäckt att när jag säger det så tror folk att jag har speciella byxor på hunden när hon ska springa) och så har jag hittat ett litet hundben som blinkar. Det ska jag sätta på hennes sele så jag ser henne i mörkret.

Chanel bara sover och sover. Inte alls likt henne. Det verkar vara ganska jobbigt för henne att löpa. Jag har läst att en hund kan bli lite deppig när den löper och jag misstänker att hon är det.

 Våra favoriter från Wooflink

Jag hittade några fina nyheter från Wooflink. Det är roligt att det finns lite "tuffare" alternativ till dom rosett- och volangförsedda hundkläderna. Om man vill se mer än mina och Chanels favoriter så hittas Wooflinks plagg här.

Chanel skulle vara riktigt fin i den rosa-grå jackan med rock-trycket.

 Färgglada trattar

En hund uppskattar nog sällan att ha tratt på sig och inte ser det särskilt fint ut heller. I See Spot har gjort lite extra fina trattar i fina färger och härliga mönster. Tratten fyller ju en funktion och att den ser lite finare ut skadar inte. Som tur är så har Chanel aldrig behövt tratt hittills, men om hon skulle hamna i den situationen så skulle hon gärna få ha en rosa-mönstrad trapp från I See Spot.

 Bättre sent än aldrig

Min lilla bebis har blivit en stor tjej! Hon har äntligen börjat löpa. Jag har varit lite orolig eftersom hon snart är 11 månader och det inte har hänt något, men när jag vaknade i morse var det fläckar i sängen och mammas hundar är helt galna i henne. Dom vill nosa henne i rumpan hela tiden och hon blir lite irriterad ibland. Det kan man såklart förstå. Vem vill ha en nos i rumpan liksom? :)

Nu skulle hon ju behöva ett par söta trosor, så jag måste beställa ett par... eller kanske flera par... Matte gillar att shoppa.

Mina favoriter är dom här som jag hittade hos Ritzy Rover med bakelser på. Synd att det ska vara så omständigt att beställa därifrån bara.

 Att uppskatta det lilla i livet

Chanel är en tjej som är glad för det lilla. Om hon hittar något som hon tycker är fint så blir hon jättenöjd. Hon fäller bak öronen, viftar så mycket på svansen så hela rumpan också viftar och så vill hon visa upp vad hon har hittat för alla. Det kan vara en pinne, kotte, socke eller något annat som en människa kan tycka är banalt.

Hon blir verkligen så otroligt glad för små saker och det gillar jag med henne. När vi var ute nyss så hittade hon en pinne som hon tog med sig in och den skulle hon visa för mig, mina föräldrar och alla fyra vovvar. Hon vill gärna ha beröm för det fina hon har hittat också.

Här går hon runt i huset för att alla ska se hennes fynd. Den andra hunden heter Fonzie och är en Shih Tzu.

Sedan lånade hon "morbror" Tysons bädd för att bita på pinnen (här kan ni se de två tillsammans i bädden). I och för sig är nog alla hundar som henne. Dom gillar sådana små saker som att hitta en "fin" pinne. Det är en anledning till att hundar är så underbara :)

 Även den fyrbente kan hjälpa

Denna rosa månad så kan även den fyrbente stödja forskningen om bröstcancer. Doggie Couture har flera söta saker till hunden där en del av intäkterna går till bröstcancerforskning. Chanel kommer att stödja rosa bandet-kampanjen på sitt egna lilla vis.

 Snart blir hon en stor tjej

Tiden går så otroligt fort. Jag tycker att det var alldeles nyligen som jag hämtade hem henne och hon var en liten skrutt. Det 25:e november blir Chanel ett helt år. Det ska självklart firas.

Jag vill ha ett kalas, men husse tycker att det är lite överdrivet. Ett litet minikalas kanske det blir istället. Presenter, partyhattar och tårta ska det bli :)

Gällande presenter så har jag bara en klar och det är en tröja från Pinkaholic, men mer måste hon ju få. Nu har jag kammat några webshopar för att hitta något fint till hennes stora dag. Snart är det dags att beställa då det kommer i tid och så ska jag hinna slå in det också. Chanel älskar paketsnören :)

Hundbensformade julstrumpan hittade jag på eBay. Man kan få den med hundens namn på. Chanel behöver ju en egen julstrumpa såklart.

Jag har länge tyckt att det här vita halsbandet från Pet London är så fint. Det är extra kul att det finns en ring för att hänga charms i.

Alla charms hittade jag hos Doggie, Le Chien och Petster.

Grisen är en vändbar leksak. På ena sidan är det en gris och på den andra en hund. Finurligt tycker jag.

Pet Blinker är Chanel i stort behov av. Hon är lite väl osynlig i mörkret ibland.

Hundbädden har jag suktat efter länge. Chanel skulle nog uppskatta den mycket.

En grön sele skulle hon vara fin i.

Leksaksmunken har ett prasslande ljud och är gjord av plysch.

 Hundkonstnär

Tidigare idag var det Top Dog Usa på tv3. Jag tycker att det är riktigt kul att se. Idag skulle hundarna måla. På tavlan skulle dom visa hur relationen mellan matte/husse och hund såg ut. Dom satte fast svampar på tassarna som doppades i färg, satte färg direkt på tassarna, fick hunden att dra penslar, rulla sig med schabloner på ryggen och mycket annat för att få färgen dit den skulle.

Jag skulle vilja måla en tavla tillsammans med Chanel. Dels för att det är roligt att göra saker tillsammans med henne och sedan så skulle det ju vara lite kul med en tavla på väggen som hon har gjort :)

Tyvärr så hittade jag inget smakprov på vad hundarna i programmet målade när jag försökte googla, men däremot hittade jag hunden Ziggy!

Ziggy är en Pekingese som målar tavlor. Han använder till och med pensel. Tavlorna säljer han sedan och dom är visst eftertraktade.

Han använder många olika färger. Tavlorna är ganska lika varandra enligt mig, men faktiskt ganska fina. Jag skulle inte ha något emot att ha en tavla som är målad av Ziggy på väggen.

Här är en större bild på en av hans tavlor.



Nu är det är oktober och därmed årets rosa månad som tillägnas bröstcancer, så kommer det vara extra mycket rosa i bloggen. Var åttonde kvinna får bröstcancer någon gång under sitt liv, så det är absolut något som bör uppmärksammas, trots att det här är en hundblogg.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0