Chanels julafton i bilder

Chanel har nog uppskattat julen ganska mycket. Hon har fått smaka massa god mat, busa med andra vovvar och så har hon fått nya leksaker.

Här kommer några bilder från Chanels julafton.

Hon fick smaka från julbordet. Skinka, prinskorv, pastej och köttbullar. Chanel ger nog tassen upp, för fatet var tomt en stund senare. Hon har såklart på sig sin julklänning från Simply Dog.

Vovvarna väntar på paket från tomten. Hundarna hade flest klappar under granen.

Chanel var riktigt duktig på att öppna paket. I vissa var det lite julskinka och då var det ju extra roligt att öppna. Pappret gjorde hon gärna pyttesmå bitar av sedan.

Chanel fick flera leksaker, tuggben, en grisknorr, en pälsväst och en t-shirt.

 God jul

 Dan innan dopparedan

Nu är det fullt upp. Imorgon är ju självaste julafton och jag känner mig ganska stressad. Jag har inte hunnit slå in julklapparna, men det blir nog av ikväll. För tillfället håller vi på att packa ihop allt och väntar på att bli hämtade. Chanel har lagt sig på en filt och sover. Hon känner nog ingen julstress i alla fall. Skulle nog inte vara dumt att vara hund ibland :)

Imorgon ska Chanel få sig ett julbad. Man måste ju dofta gott när tomten kommer :)

 Julklappsshopping i Umeå

I måndags åkte matte, husse och vovve till Umeå för att köpa julklappar.

Vi tog bussen och Chanel fick åka i min jacka.


Sömnigt blev det i jackan, så hon sov nästan hela resan.


Ett besök på Djurmagazinet gillade Chanel. Det fanns mycket som doftade gott i hennes nos och leksakerna var roliga. Hon fick testa en hundbädd också. Den var inte dum tyckte hon.


Nu hörde hon en annan hund. Man måste ju hålla koll på dom andra fyrbenta.


I år blir det julklappar i svart, guld och lila. På Gallerix hittade vi en supersöt Chihuahua. När jag vände på kortet såg jag namnet Eva Blixman. Då förstod jag att det var ju finaste Rudolph på kortet, så nu är vi ägare till 10 stycken Rudolphar :)

 

Chanel blev helt slut av dagen på stan, så när vi kom hem somnade hon och vaknade först klockan 7 nästa morgon.

 Chanel till Chanel

Lilla Chanel borde ju ha en Chanelinspirerad tröja. Jag tycker att den här var riktigt söt. Tröjan hittas hos Tiabellas för ca 160 kr. Tiabellas skickar gärna till Sverige, men då tillkommer såklart tull och skatt så den slutliga summan för tröjan skulle bli närmare 300 kr.

Jag har också spanat in dom söta Chanelinspirerade leksakerna från Haute Diggity Dog. Om man letar ordentligt på eBay så finns det även många söta linnen med texten Chanel på. Det vore inte dumt att samla på sig lite Chanelsaker till min lilla tjej.

 Pyssel-matte i farten...

Idag tog jag med mig husse in i en pärl- och presentbutik som jag har velat gå in i så många gånger, men det är så konstiga öppettider där och ibland när dom ska ha öppet så är det mörkt i butiken och dörren är låst så jag har inte lyckats ta mig dit förrän idag. Jag blev positivt överraskad över det stora utbudet av pärlor, så några fick följa med mig hem och dom ska jag göra något till Chanel av.


Röda hjärtan och vita runda pärlor blev det. Nedan kan ni se bilder på vad jag har planerat att göra av det :)

Dom här hittas hos Le Chien.

 Dagens busfrö

Natten till tisdagen hade vi kallast i landet, -30,5 grader. Helt otroligt kallt. Idag har det varit en mycket behagligare temperatur; -4 grader. Nu när man är ute med Chanel så är det full fart och hon ställer sig inte vid ytterdörren efter 2 minuter för att hon fryser och vill in som hon gjort tidigare. Istället hinner hon nosa ordentligt på allt, springa som en galning fram och tillbaka och få lite extra motion. Kallare än så här borde det inte vara på vintrarna.

Idag sportar hon nya tröjan från Puppia. Det är det enda plagget som jag verkligen tyckte om från Puppias höst/vinter-katalog. Tröjan heter Edda och har en matchande halsduk.

Vi använde den även i måndags innan veterinärbesöket. Här sitter hon ovetandes om vart vi är på väg och väntar på att vi ska åka. Det här är mattes favorittröja i Chanels garderob nu.

 Veterinärbesök

Igår var det veterinärbesök som gällde för Chanels del. Hon skulle få ettårsvaccinet och så skulle ett blodprov tas. Vi håller på med pass till henne och vi håller tummarna nu har hon har nog många antikroppar mot rabies. Vaccinet var inga problem, men däremot när blodprovet skulle tas var hon inte nöjd. Det gjorde nog lite ont när nålen stacks in. När nålen väl var där så blev hon lugn.

När vi var där så sa veterinären att Chihuahuaor är kända för att ha tandproblem och det känner jag till. Har läst en del om tandsten och vissa verkar ha problem med tandlossning också. Hon tyckte att jag skulle börja borsta tänderna varenda dag för att motverka tandsten. Hittills har vi borstat en gång i veckan ungefär, men nu är det varenda dag som gäller.

Nu använder vi en barntandborste (som är rosa med Lille Skutt på) eftersom alla hundtandborstar jag har sett hittills har varit gigantiska. Min mamma har använt hundtandborstar tidigare till sina Shih Tzu, men hon tyckte också att barntandborstar är bättre.

Jag hittade den här hos Le Chien och den ska tydligen vara till mindre hundar, men jag är fortfarande tveksam gällande att få in den i munnen på min lilla tjej.

Spoiled dog har en fingertandborste som innehåller silverioner som ska avlägsnar bakterier, samt så bekämpar den dålig andedräkt, beläggningar och tandsten. Jag funderar på att testa den. Självklart vill jag att min hund ska ha så bra tänder som möjligt.

 Årets minsta tärna

Även lilla Chanel satsade på en plats i Luciatågen igår. Tyvärr uppskattades det inte att ha glitter på huvudet, för det är så mycket roligre när det ligger på golvet och man kan bita sönder det till minimala bitar.

 For Pets Only

Jag tittade in i Posh Pooches blogg och fick se dom söta Chihuahua-charmsen från For Pets Only. Om man besöker FPO:s hemsida hittar man mycket annat fint till sin fyrbente. Jag skulle gärna ha åkt till Milano och besökt den riktiga butiken (som för övrigt är alldeles rosa).

Deras väskor ser så otroligt mysiga ut med fuskpäls på insidan. Jag tror att Chanel skulle trivas där.

På sistone har Chanel börjat använda sin bädd.Tidigare har hon knappt gått i närheten av den förutom när hon var pytteliten så kissade hon i den ibland. Nu när hon äntligen uppskattar den kanske man kan skaffa någon fler och en rosa bädd med kristaller vore inte helt fel.

Så fort jag ser något med en Chihuahua blir jag så glad och det finns dessutom flera olika modeller på dessa charms. Vi skulle behöva en Chihuahua-charm här i norr. Den kan klickas hem från Posh Pooches för 149 kr.

 Chanels morbröder

Idag har jag pysslat med julkort åt min lilla mamma. Hon har fyra Shih Tzu och varje år brukar hon mejla julkort till dom hon har köpt hundarna av och lite annat "hundfolk". Dom är så mysiga hennes hundar och det är Chanels "morbröder" dessutom. Chanel gillar att busa med dom, men alla fyra börjar bli gamla och trötta så dom orkar inte riktigt hänga med i hennes tempo.

Jag har scrappat ihop många olika förslag och här är en del av ett julkort. Det färdiga resultatet blev lite annorlunda. På bilden har vi Tyson, Prinze, Fonzie och Armani.

 Något att fylla julstrumpan med

Julafton närmar sig med stormsteg. Jg har aldrig varit den som är ute i god tid med att köpa julklappar och även detta år är det samma visa. Till Chanel har jag några klara, men inte allt. På sin födelsedag fick hon bland annat två julstrumpor. En liten för dom små men dyra presenterna och en stor för dom stora presenterna. Något hade jag ju velat skaffa till dom där strumporna. Kanske en julig leksak? Dom är så söta allihopa, men favoriten är nog den sjungande julgrisen.

Pepparkakshus med gubbe, kub och ben/Doggiecoutureshop.
Renen Rudy, stickad mjukisren/Pet FLys.
Pepparkaksgubbe av mjuk fuskpäls/Ruff Ruff Couture.
Snögubbe med pip och plats för foto/Le Chien.
Boll med tomtar/FunnyFur.
Snögubbar med luvor och texten naughty/nice på var sin sida/TheRitzyRover
Julgris som kan nöffa och sjunga julsånger/Le Chien

 Regnbågar i vintermörkret

Nu har jag låtit bloggen vila några dagar, men jag vill ju visa vad som har kommit i brevlådan. Som jag har skrivit innan så älskar jag eBay, så jag har klickat hem några saker till min lilla tjej. I måndags kom ett paket med en ny jacka. Den är så söt tycker jag. Dessutom skickade säljaren med ett julkort och en liten rosa pin med Snobben på.

Den är i rosa fleece med regnbågar på. Huvan har rosa "päls" med glitter i.

 

Tyvärr upptäckte jag att huvan var ganska stor och gärna vill falla fram över huvudet så hon inte ser något. Då blir hon lite irriterad och börjar skaka på huvudet, så jag måste nog sy ett par stygn så huvan håller sig kvar på ryggen.

 När matte och vovve vill matcha

Ruff Ruff and Meow gör hundtröjor med söta tryck i massvis med olika variationer. För att göra det hela ännu sötare så kan hundägaren skaffa sig ett matchande linne. Jag tycker att det skulle vara kul att kunna matcha Chanel.

Hundtröjorna kostar 19.95-27.95 dollar beroende på om man väljer en t-shirt, tank top eller sweatshirt. Om man vill kan man få trycket på en bandana för ca 8.95 dollar. Topparna till människor kostar 19.95 dollar.

Det finns många tröjor med jultryck.

 

Gulligt tryck, men det är lite väl långt bort att lämna benet på andra sidan Atlanten.

Bitch Magnet. Finns i vitt eller svart.

Finns i svart eller grön variant. Chanel är lite för snäll för den här, men rolig var den.

Cutie Pie finns i rosa och ljusblått. En av mina favoriter bland alla tryck.

Man kan välja mellan svart och rosa. Den skulle nog jag och Chanel trivas bra i. Att det finns svettband i olika färger till hunden för att matcha tröjan gör ju det hela ännu sötare.


Titta in i Ruff Ruff and Meow's webshop för att se de över 200 olika trycken på hundtröjor.

 Klänningen till julafton är här!

Idag kom ett paket och det uppskattas alltid. Chanel fick sin klänning som hon ska ha på julafton. Den hittade jag på eBay och kommer från Simply Dog. Klänningen har precis det jag sökte: inte för mycket krussiduller, är julig färg, gärna lite glitter (texten är glittrig, men det syns dåligt på bilden) och rosetter uppskattar jag alltid (även om den är hemskt liten).

Att jag dessutom lyckades klicka hem klänningen för under hundralappen gör att det hela känns ännu bättre.

 Chihuahuatröjor

Jag har länge velat skaffa någon form av tröja med Chihuahua-motiv eller någon Chihuahua-relaterad text på. Nu har jag hittat Famous Chihuahuas fina tröjor. Man kan välja mellan en sweatshirt, hoodie, t-shirt-sele eller en vanlig t-shirt att få sitt tryck på. Det finns 8 olika Chihuahua-tryck och här är mina 6 favoriter. Här får ni se dom olika varianterna på en t-shirt:

Man kan dessutom välja färg på både tröjan och trycket. Famous Chihuahua skickar till Sverige och det gillar vi skarpt :)

Nu gäller det bara att välja och det är minsann inte lätt.

 När husse inte vill ha...

Jag gick till stan för att uträtta lite ärenden. Husse sms:ade att jag skulle köpa en krämbulle och cola till honom. Tyvärr fanns det inte den krämbullen han ville ha på konditoriet, så jag valde något som såg ut att vara liknande en krämbulle och trodde förhoppningsvis att den skulle duga till extremt kräsna husse. Det visade sig vara en bulle med grädde emellan. Husse åt upp "locket! på bullen utan större problem, men sedan tog han en tugga av den undre delen av bullen och skrynklade ihop ansiktet. Han sa tjurigt "ser du vad det där är?" och pekade på bullen. Det visade sig vara mandelmassa under grädden som han avskyr. Husse kastade ner bullen på golvet och Chanel åt gärna upp grädden :)

Mandelmassan och bullen lämnade hon, men grädde var visst väldigt gott :)

 Dofta gott?

Jag har funderat på att skaffa någon form av doftspray till Chanel att ha mellan baden om man vill att hon ska dofta lite extra gott. Google är min bästa vän när det gäller att leta vovve-prylar och jag hittade något som jag tyckte var lite kul. Top Performace har gjort 6 olika dofter till hundar som påminner om kända parfymer för människor. Min favorit är såklart Chanel-doften. Vad annars borde min lille tjej ha!?


Andra dofter som man kan välja bland är: CK One, Eternity, Giorgio, Light Blue och Polo.

 Badad Chihuahua

Nu har lilla Chanel badat för en stund sedan. Hon blir så olycklig och frusen av det. Stackars liten. Jag försöker lära henne att bli fönad och det går sakta men säkert i rätt riktning, men hon går gärna därifrån efter ett par minuter. Hon är något så när torr, men hon fryser ändå. Jag funderar på att skaffa en badrock eller en gosig filt som man kan bädda in henne i när hon har badat.

Nu doftar hon väldigt gott i alla fall :)

Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0