Nytt i Chanels garderob

Idag kom ett litet paket till Chanel. Innehållet bestod av en jacka och en overall, men det var bara jackan som hon ville ha på sig. Overallen var helt omöjlig. Hon vågrade gå i den. Så vi åkte till Djurmagasinet och testade en overall som hon också vägrade gå i. Hon verkar avsky overaller så vi får köra på jackor och tröjor istället :)

Den här köpte vi:

Pinkaholics Unique Lux


Här är några bilder där lilltjejen sportar den nya jackan:



Så här såg den ut, mycket finare i verkligheten tycker jag:

 

När vi var på Djurmagasinet fick ett Flexi-koppel följa med hem från Rock Star-kollektionen:

 Glöm inte hunden i påsk

Nu är det inte länge kvar till påsk. Jag, sambon och Chanel kommer att ägna påsken åt att vara utomhus. Mycket skoteråkande, fiske och allmänt mys i snön blir det. Chanel kommer att ha riktigt roligt när hon får springa lös i snön och busa :)

Till påsken köper många påskägg till nära och kära, men man får för allt i världen inte glömma hunden! Självklart ska även den fyrbeta familjemedlemmen ha ett påskägg. Tyvärr är inte utbudet av hundpåskägg så stort, men några söta saker som jag gärna skulle ge min lilla chi hittade jag.

Gourmet Bakery kaninkakor. Kakor med hundvänliga ingredienser. 10 kr/st. Swecat.com
Gourmet Bakery äggkakor. Hundkakor med hundvänliga ingredienser. 10 kr/st Swecat.com
Hundleksak - kyckling som piper när hunden biter i den. 35 kr Lechien.se
Påskägg fyllt med hundkex. 29 kr Swecat.com
Påskägg - om man vill ha ett annorlunda påskägg att ge hunden. 165 kr Grönbergs interiör


Det vackra lila påskägget skulle nog inte vara så fint särskilt länge om Chanel fick tag på det, men man får vara glad för den lilla stund det fick se ut så.

 Förändring

Jag har ägnat kvällen åt att ändra lite i designen. Hittills är jag nöjd, men mer ska förändras också :)

Dags att sova.

Natti natti!

 En trött chihuahua


Så här ser en trött Chanel ut. Vi gick upp redan vid 7, så henne är det full fart på nu, men ganska ofta tar det lång tid att få liv i henne när hon har sovit.

Mattes gullegris :)

 Snöig prommis


Så här ynklig såg Chanel ut när hon hade badat igår. Hon fryser så hemskt mycket och jag tycker så synd om henne.



Ikväll har vi varit bortbjudna på fika. Chanel gillade att få nosa runt på det nya stället, men katten uppskattade hon inte så mycket.



Det är mycket snö här i norr. Chanel har roligt och skuttar ute i snön.

 Äntligen hittade jag honom

Jag har sett dom fina hundporträtten på nätet några gånger, men jag har inte riktigt vetat var dom kommer ifrån. Till slut hittade jag till Erik Hedins hemsida och insåg att han var mannen bakom dom.

Ett sådant porträtt skulle jag verkligen vilja ha på min Chanel. Jag måste absolut kontakta honom och se om det går att ordna. Om inte annat får jag övertala sambon att vi borde åka till Stockholm en sväng. Sedan att jag har planerat in ett litet porträtt på lillan kanske han inte behöver veta innan vi är på väg ;) Sambon har en tendens att tycka att mina idéer är knäppa ibland.

Även Josefone Craaford har ett porträtt på sin Chihuahua Annelie.
Bilden är lånad från Eriks hemsida.

 Ett litet busfrö :)



Jag har varit dålig på att blogga på sistone. Just nu är vi i Luleå hos mina föräldrar. Chanel har jätteroligt när hon får leka med mammas hundar. Hon är helt otroligt busig och man kan inte tro att en så liten hund orkar springa så mycket. Under den här månaden har lilltjejen vuxit ganska mycket. Hon är snart en stor tjej :)

Även om det är soligt och ganska varmt ute på dagarna så fryser Chanel något förskräckligt på kvällarna, så jag har ett projekt på gång. Jag håller på att sticka en tröja. Det är många år sedan jag stickade senast, så det tog ett tag innan jag kom igång, men det var som att cykla. Har man en gång lärt sig så kommer allt tillbaka bara man får fräsha upp kunskaperna lite. Jag kommer att visa min skapelse så snart den är klar.

Hoppas att ni har en trevlig dag i solen!

 Jakten på en rosa väska


Jag har lite problem med att hitta en väska till min lilla tjej. Först hade jag bestämt mig en rosa väska från Pet London, men då visade det sig att det enda exemplaret som gick att få tag på nu hade en del skavanker. Om jag ville ha den skulle jag få vänta till i slutet på maj och det känns som en evighet bort.

Nu har jag istället kommit fram till att modellen Coco carrier från Louis dog kan vara något för mig. Nu måste jag bara lyckas hitta den. Jag tror att det är bäst att försöka hitta en webshop i England som kan skicka den till mig.

Väskan ser riktigt fin ut på bild och den ger mig vårkänslor. Rosa och söt med rosett. Det kan inte bli bättre :)

Bilden är lånad från Louisdog.com

 Dogbook

I dag har jag lärt mig något nytt. På facebook finns det något som heter Dogbook. Där kan man göra en profil till sin hund och det är något som jag precis har gjort till Chanel. Det ska visst finnas bland annat catbook och fishbook också :)

Det här är säkert något som många djurägare redan vet, men jag tyckte det var så kul, så det fick bli ett inlägg om det.

Här kommer en morgonbild på lilltjejen. Hon ligger just nu bredvid mig i soffan och myser.

 Sparchihuahuaor :)

Först tänkte jag skriva att det var spargrisar, men det blir ju fel eftersom det är chihuahuaor. Istället är det såklart sparchihuahuaor :)

Jag hittade dom på Lagerhaus hemsida. I morgon ska jag, sambon och Chanel åka till Luleå och då ska absolut bege mig till Lagerhaus och se om jag hittar en liten sparchihuahua till mitt hem. Det är ju bara ett måste. För bara 129 kronor blir den min.


 Chi's till en chi


Det här halsbandet med chihuahuaor på skulle jag så gärna vilja ha på min lilla Chanel, men det verkar tyvärr utsålt på Pet Shop Girls. Om det kommer igen ska jag beställa det fort, fort, fort :)

 Solisar för de pälsbeklädda

Så mycket knasigt det finns. Solglasögon för en hund. Det är säkert bra för att det inte ska vara så ljust för hunden, men det kan ju inte vara skönt på något sätt att ha dom på och vill verkligen en hund ha det på sig? Liksom om jag skulle sätta det på Chanel så skulle dom sitta kvar max en minut.

Nåja, dom var ju ganska fina på något sätt ändå :)

Bilden är lånad från Dogglas.se

 Till en regnig dag

Jag håller på att skriva en shoppinglista på sådant som Chanel behöver. Kanske behöver hon det inte just nu, men så småningom. En sådan sak som kommer behövas senare är en regnjacka. Det är helt otroligt vad det finns många tråkiga modeller. Även om den är till för att hålla henne lite torrare än om hon skulle vara utan regnjacka, så är det ju ett plus om den är trevlig att titta på också.

Till slut föll jag för den här. Det kliar förskräckligt i "klicka-hem-söta-regnjackan"-fingrarna. Bara för att den redan var så söt och tjejig så får det nog bli en i färgen aqua i så fall. Hela garderoben behöver ju inte vara rosa :)

 

Bilderna hittade jag på Pinkaholicnewyork.com.

 Foto-tajm

Jag gjorde ett försök att fota Chanels nya halsband, men det gick sådär. Hon ville inte riktigt ställa upp på bilderna och pälsen var i vägen så halsbandet ville inte synas. Det blev dessutom vitt på bilderna istället för rosa.





Nåja, halsbandet är rosa med strassbokstäver med hennes namn på. Beställt från Doggie.se. Tyvärr var det superlångt, så jag måste försöka korta av det. Hur det ska gå till har jag ingen aning om, men skam den som ger sig ;)

 Här ska klickas!!

Min sambo har varit borta nästan hela dagen och när han kom hem blev Chanel helt superglad. Hon skuttade, sprattlade, svansen viftade i 110km/h och hon tokpussade på honom.

Självklart blev även jag glad, men lite extra glad var jag över att han kom hem med en alldeles ny, röd och fin klicker till mig. Helt underbart! Nu ska minsann jag och Chanel börja träna. Från och med imorgon får det bli, för strax är det sovdags.

 Ruff Ruff Couture

Jag har just lyckats bli tokförälskad i allt från Ruff Ruff Couture. Chanel måste bara ha något sött från det märket. Mycker rosa och söta saker på plaggen så som muffins, glassar eller körsbär.

Allt hittade jag på theritzyrover.com, men jag såg att Spoiled dog hade ett fåtal plagg med nedsatt pris.

Jag tror att Chanel skulle trivas bra i den lilla väskan :)

 När Chanel leker på egen tass

Ibland är det så otroligt mycket spring i benen på Chanel och hon bara MÅSTE busa. Så var det idag. Hon tyckte att mamsen var så tråkig som diskade och inte riktigt hade tid att leka just då, så hon tog saken i egna tassar.

Dörren till badrummet råkade vara öppen och Chanel såg sin chans att kunna göra något kul.

Kanske tio minuter efter att lilltjejen lämnat mig i köket kom jag in i vardagsrummet och möts av den här synen:

 

 Sommarlängtan

Att solen tittar fram gör att jag längtar så mycket efter sommaren. Jag skulle vilja ta på både mig och Chanel söta somriga kläder och accessoarer.

Som många säkert redan har sett så har Puppia söta små äpplen på en sparkdräkt, ett linne och en sele. Det är något som jag gärna skulle skaffa åt Chanel. Just nu satsar jag på värmande plagg till henne när det fortfarande är så mycket snö kvar, men om någon månad ska jag beställa något äppelplagg.

Till sommaren återkommer den marina trenden varje år för människor i alla fall och det är riktigt snyggt, så ett halsband eller en sele ska absolut införskaffas till Chanel. Även ryggsäcken är riktigt söt, men ryggsäck på en så liten hund verkar lite klumpigt.

 


Bilderna kommer från Puppias och Puppy Angels vår- & sommarkataloger.

 Dagen i Arjeplog i bilder

Igår tog matte och husse med sig lilla Chanel till Arjeplog över dagen för att träffa släkten och gå på marknaden. Chanel som älskar att åka bil har inga problem med att resa och hon fick träffa min fasters pudel, så hon var glad att få leka med någon en stund.

Här kommer några bilder från dagen:

I bilen medan vi väntar på husse som skulle in i en affär.


Ännu en bild i bilen.


När vi hade kommit fram var det dags att leka.






Pinnen var riktigt rolig.


Inomhus hade Chanel mycket energi till att busa. Marsvinet är en favoritleksak att brottas med.


Mera bus.


Min ängel.


En liten bildbomb på lilltjejen blev det så här på söndagsmorgonen. Ha en underbar dag!

 Nytt från Doggie

När vi kom hem i onsdags så låg det ett litet paket på dörrmattan till Chanel. Det kom från Doggie.se.

I paketet låg bland annat en liten rosa sele från Pinkaholic. Den är pyttelite för stor, men den funkar ändå bra. Hon tycker faktiskt om den så det var ett bra köp. Att jag dessutom lyckades fynda den på rea känns lite extra bra. Selen är från någon gammal kollektion, men jag vet inte vilken. Jag har ju alldeles nyligen börjat intressera mig för hundmode så :)

Visar vad mer som var i paketet en annan gång.







 Idag var det dags att bada...

.. men det är tyvärr inte så uppskattat av Chanel.

Hon frös så mycket efter badet och hon ville ligga innanför mamsens tröja. Där tyckte hon att det var varmt och gosigt. Rumpan stack ut lite ;)


Hon gömde sig under tröjan i 2 timmar, men sedan vågade hon titta fram. Nu sover hon sött med huvudet utanför. Min lilla älskling är så söt.

 


Ikväll har vi dessutom klippt klorna och borstat tänderna så nu är lilltjejen fin :)

 Funderar på en klicker


Jag funderar starkt på att införskaffa en klicker. Efter att jag har läst på ganska mycket om just klickerträning så verkar det riktigt bra och dom som börjar med det tycker att det är superbra hjälp för att träna sina hundar.

Idag har jag haft min hund i två veckor. Vi har jobbat på inkallning. Hon vet vad hon heter och kommer när man ropar. Sedan så jobbar vi på kommandot "sitt" och det går ganska bra. Om hon är för busig så är det lite svårt, men om man leker med henne en stund först så hon gör av med lite energi så fungerar det bra :)

Klickern ovan hittade jag på Djurmaxi.se för bara 45 kronor, som för övrigt har mycket bra och billiga saker till hundar.

 Skönt att komma hem

Ikväll var det dags att åka hemåt. Chanel har som tur är inget emot att åka bil. Hon sover mest.

Lilltjejen i bilen.


Hon var väldigt glad över att få komma hem så hon gav sig direkt på sina leksaker och busade. Full fart var det :)


En stund senare var Chanel trött igen och tyckte att det var dags att sova.

 

Även matte börjar känna att det skulle vara skönt att bädda ner sig i sängen. Bland det bästa som finns är att få gosa med min lilla chi i sängen på kvällen innan jag somnar.

Skönt att vara hemma igen.

 Shih tzu

Fonzie och Armani

 

Tyson

 

Fonzie

 

Prinze

 

Tänkte visa lite bilder på föräldrarnas fyra shih tzu. Dom är riktigt mysiga, men stackars Armani är jätterädd för lilla Chanel, så han gömmer sig hela tiden som hon är här.

 Litet busfrö



Chanel har varit superbusig idag. Hon retas med mina föräldrars fyra Shih tzu och springer och jagar dom. Ungefär två timmar höll hon igång innan det visst var dags att sova.

Idag har hon även tränat på att ha på sig sele. Det går ganska bra, men hon tycker att den kliar. Selen hon har på sig är en kattsele, så det är små katter och möss på. Vi var inne på en djuraffär som inte hade någon hundsele som passade henne, så då fick vi köra på kattmodellen. Som tur är så är det en rosa hundsele på väg med posten till Chanel :)

Hon ser lite ut som en skottkärra på bilden, men bara hon får växa till sig så blir det nog ordning på henne.

Idag åker vi nog härifrån så lilltjejen får komma hem. Det blir lite lugnare då.

 Marserbjudande

Om man handlar för 300 kronor hos Spoileddog så får man ett presentkort på 100 kronor att använda vid nästa beställning. Erbjudandet gäller under mars månad.

Ett riktigt bra erbjudande. Det finns massor med fina plagg, halsband, leksaker, tillbehör och mycket annat så jag funderar starkt på att beställa något.

 Sockor mot frusna tassar


Dom här supersöta sockorna har jag klickat hem på ebay. Lilla Chanel tycker att det är så kallt om tassarna nu. Soliga dagar när det är bara någon minusgrad kan det gå bra, men om det blir mer än -5 så fryser hon så hemskt mycket. Hon går på tre ben och skakar som ett asplöv.

Skor har jag läst kan skada knän och höfter, men sockor kanske funkar. Jag hoppas det i alla fall, för jag tycker så synd om henne när hon fryser stackarn.

 För den frusna vovven



Min lilla chi är som tur är inte frusen på nätterna. Hon sover gärna nära mig eller min sambo eller så ligger hon långt in under täcket i sängen. Det är supermysigt och värmande med en liten krabat där.

Om hon hade frusit så hade jag gärna skaffat den lilla pyjamasen från Louis dog, fårtofflorna från Barnyard och huset är nog mysigt att sova i. Även det kommer från Louis dog.

Louis dog verkar ha helt underbar kvalité på allt, så jag är riktigt sugen på att skaffa något därifrån till Chanel.

Detta hittas på Funnyfur.com

 Klickade hem en overall

Idag har Chanel och matte sovit mycket. Vi har varit så trötta. Eller Chanel kan alltid sova, men matte har har mycket sömn att ta igen. Det är ju så mysigt att sova tillsammans och gosa. Chanel sover gärna på huvudkudden.

Det har gjorts en liten beställning idag. Chanel behöver en overall. Det blev en rosa från Puppy Angel.



Den är toksöt och kommer nog passa lilla Chanel perfekt. Den är välbehövlig eftersom Chanel ofta är ganska frusen när hon tassar runt i snön. Självklart måste jag ju visa lite bilder när den kommer.

Jag beställde den från Posh Pooches. Det är verkligen min favoritbutik på nätet för hundar. Allt möjligt sött finns där till superbra priser.


Bilden är lånad från Poshpooches.se.

 Trött vovve



Nu har vi rest till mina föräldrar i Luleå och ska vara här ett par dagar. Chanel är trött efter den långa bilresan. Hon tycker faktiskt om att åka bil. Det tar inte många minuter efter att man har börjat köra innan hon somnar och hon brukar sova hela resan även om den är lång. Trots det så kan hon gärna sova ännu mer när hon kommer fram. Hon är så söt min älskling.

Den här gången sov hon inne i min jacka. Det är något som hon verkligen tycker om :)

 Välkommen till min chihuahua-blogg!

Jag är en 25-årig tjej som har en 14 veckor gammal Chihuahua som heter Chanel. Hon är en busig liten tös, men också den mest underbara lilla hund man kan ha.

Den här rasen valde jag eftersom att jag har haft Shih tzu, Papillion och Pomeranian i mitt liv och jag föredrar små hundar. Sedan efter att jag hade läst på om Chihuahuan, frågat ut uppfödare och blev helt tokkär i varenda Chihuahua jag mötte, så visste jag att det var rätt ras för mig.

25:e februari i år åkte jag och min sambo till Köping och hämtade min lilla valp från en kennel där och jag är så nöjd hittills.

Följ min vavva-tjejs blogg!
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0