Dosha Dog

Ännu en gång är det 10% rabatt på Dosha Dog när man beställer genom Posh Pooches. Jag tycker att halsbanden är underbara. Tyvärr är ju Chanel en hund som bara använder sele just för att jag är så rädd att hon ska skada nacken.

Dosha Dog har inte mycket till utbud när det kommer till selar. Det finns en sele som tillhör kollektionen Beading.

Den finns i 5 olika varianter och jag gillar den röda med ametister mest, men den ger mig inte allt för mycket ha-begär.

Om någon av dessa tre halsband även gjordes som sele så hade jag beställt en direkt. Jag tycker att det är jättesvårt att hitta fina selar. Det jag söker är en sele i skinn med någon dekoration på.


Nu är det snart dags för oss att titta på Melodifestivalen :)

 Vilar inför bus

Min lilla tjej ligger och vilar i filten. Jag tycker att det är så gulligt när hon bäddar in sig. Om någon timme ska vi åka och träffa en liten vovve som hon ska få leka med. Han är en blandning mellan Chihuahua och Dvärg Pinscher. Nu är han 14 veckor och heter Max, men jag vet inte om han kommer att fortsätta heta det.

Det är så sällan som Chanel får träffa små hundar så det kommer hon nog att gilla.

 Spring Spirit

Jag har längtat efter vårnyheter från Louis Dog och äntligen har jag hittat några. Chanel skulle nog älska att få ett litet hus från Louis Dog. Tyvärr finns det bara i blått, men med lite tur kanske det kommer ett i en tjejigare färg så småningom.

Det är helt underbart gulligt med rosett, volanger och hjärtformat fönster på sidan.



I önvrigt fanns det ett par nya bäddar, söta tröjor med texten Oh! My baby och klänningen med godis på kan väljas med eller utan ärmar.

 Ny borste

Idag blev det en sväng till Ikea och Djurmagazinet. Jag tycker att båda affärerna är omöjliga att gå in i och komma ut ur tomhänt. Vi hade bråttom på Ikea så jag lyckades missa husdjursavdelningen. Hoppas att det inte fanns något där som jag ville ha.

På Djurmagazinet köpte vi en Moult Master från Mikki. Jag tror att den påminner en del om FURminatorn. Jag har velat köpa en FURminator länge nu, men det har inte blivit och nu var det verkligen akut som vi behövde något som gör att man inte har päls överallt. Hon fäller som aldrig förr och husse är lite allergisk mot vissa pälsdjur, men henne har han aldrig känt av. Igår gjorde han det så nu var det dags att göra något.

Jag tycker att Moult Mastern var bra och jag kammade loss en stor tuss :)


Jag brukar försöka att inte vara så personlig i bloggen då den ska handla om min lilla Chihuahua-prinsessa, men hon blir ju påverkad av alla problem och saker som händer matte och husse. Sedan husse var borta i två månader i höstas har hon blivit helt extrem när det gäller husse. Så fort han är borta (om så bara ett par minuter) så blir hon ledsen, ligger hela tiden vid dörren och kan knappt äta. Jag tycker så otroligt synd om henne och jag vet inte hur man ska få henne att lugna ner sig lite. Jag vill att hon ska kunna göra det hon alltid gör och vara säker på att husse kommer tillbaka snart.

Idag var jag orolig att husse skulle behöva åka bort ett tag igen. När jag blev orolig och nervös så märkte hon nog att något var fel så hon låg i mitt knä. Hon gick inte därifrån förrän efter tre timmar då vi skulle hämta husse. Jag tror att Chanel känner mer trygghet när jag är borta. Hon vet att jag kommer tillbaka snart.

Jag vill inte att min lilla bäbis ska må dålig när husse är borta. Det är så tråkigt att se. Om det bara gick att prata med henne och få henne att förstå att hon inte behöver oroa sig.

Älskade tjejen...

 Buddy Belts

Att hitta en sele som är lätt att ta på, ser ut att vara bekväm och dessutom är fin är inte det lättaste. Nu har jag spanat in Buddy Belts. Enligt recensionerna så är det många som älskar dom, men även många som klagar. Jag tycker att dom ser riktigt fina ut och finns i massor av olika färger. Om man beställer från Funny Fur så kan man få selen dekorerad med kristaller, stjärnor eller nitar för 10 dollar extra.

Så här ser selen ut med kristallerna på. Dom här tre färgerna tillhör Posh edition.


Den här lilla Chihuahuan har Buddy Belt på sig.
Priset på selen är från 36 usd/230 kr och uppåt. Priset beror på vilket material, kollektion, dekorationer och storlek.

 Min älskade Chihuahua

Här är det Melodifestivalen som gäller ikväll. Medan dom pratar och gör sådant som jag tycker är ointressant så har jag och Chanel tränat lite. Idag tränade vi på att hon ska sitta kvar när matte går iväg och sitta där tills matte säger till att hon ska komma. Hon är villig att göra nästan allt för godis, men när godiset går iväg så är det svårt. Hon vill ju vara med godiset. Som det är nu så fungerar det 9 gånger av 10, så det går åt rätt håll i alla fall.

Det är roligt att träna med henne. Hon är intelligentare och mycket mer lättlärd än jag trodde att en Chihuahua skulle vara. När jag började prata om att skaffa en Chihuahua så fick jag mest negativa reaktioner och jag blev avrådd att skaffa en, men jag ångrar inte mitt val en enda sekund. En annan sak som jag älskar med henne är tillgivenheten. Jag har förresten läst att Chihuahuaor är enmanshundar och det vill jag nog inte hålla med om. Chanel är lika tillgiven till oss båda och skyddar oss om det är något som hon tycker är hotande.

Något som däremot kan vara lite jobbigt är att hon alltid ska ligga i mitten i sängen och ta enorm plats så jag kan knappt nå husse där på andra sidan sängen. På nätterna är det dock husse som hon stör för hon vet att jag är nästan omöjlig att väcka. Hon sparkar honom och lägger sig på rygg för hon vill bli kliad på magen. Hon är så mysig min lilla tjej.

 FabuLeash

Vi har ägnat de senaste två dagarna åt att åka hem och ta igen oss. Man blir verkligen slut av att åka bil en hel dag. Nu är vi tillbaka i kylan och stackars Chanel fryser så hemskt om tassarna när vi är ute. Förhoppningsvis blir det mildare ute snart.

Under våran lilla resa så har jag inte hunnit kolla in nyheterna i webbshoparna, men idag hade jag tid och tittade in hos DoggieCoutureShop som har tagit in flera modeller av FabuLeash koppel. Tidigare har jag bara sett de få varianter som finns hos My Little Closet, men nu när jag såg hur många olika man kan välja mellan blev jag förälskad direkt. Vi vill ha ett FabuLeash!

Bangle har ett armband som matte ska ha på sig som kopplet är fäst i. Det är riktigt fint, men jag tror att vi skulle vilja ha ett vanligt handtag på vårat koppel. Bangle finns i tre färgställningar.

5th avenue med kedjan kring handtaget gillar jag skarpt. Tyvärr hittade vi inte riktigt en färg som kändes "rätt".

Fab har pärlor av akryl i olika storlekar och ett tåligt tyghandtag. Det här gillar vi för det finns i massor av färger. Lila tycker jag är fint!
'

Boutique har ett handtag av skinn med kristaller och finns i 12 underbara färger.


Problemet med FabuLeash är att de inte har några vackra selar som man kan ha till, så nu startar jakten på en fin sele som man kan ha till FabuLeash. Vi behöver ett FabuLeash i vår. Där med basta!!

 Smörblommor

Idag (igår, klockan är efter midnatt) skulle beställningen från Puppy Angel och Puppia vara inne hos Posh Pooshes. För oss blev det en mycket liten beställning.

Chanel valde ut en rosa sele som hon kan ha till våren och sommaren. Det blev en med blommor på.

Jag hoppas att Chanel kommer trivas i den här selen, för i sådana fall blir det nog några till i andra färger :)
Just den här selen heter Buttercup.

 Dagens prinsessa

Nu är det våran andra dag här i Stockholm och vi är så glada att vi är här och inte uppe i norr där dom har ca -25 grader. Tyvärr ska vi ju upp dit snart igen, men man får njuta av vädret medan man kan.

Idag åkte vi till Iaas, men tyvärr hittade vi ingenting där. Det fanns massor med fint i helt fel storlek. Butiken var riktigt mysig och kvinnan som jobbade där var väldigt trevlig. Hon kallade Chanel för prinsessa :)

Den här tröjan hade hon på sig igår. Den kommer från Puppy Angel. Här sitter vi i bilen och väntar på husse.

Den här tröjan är en favorit i garderoben just för att jag älskar öronen på huvan. Jag skulle vilja hitta fler tröjor med öron för det är ju bara för sött :)

 Alla hjärtans dag

Nu ligger vi på ett hotellrum i Stockholm och myser. Chanel var en exemplarisk kryssningshund. Hon hade inga problem med att åka båt. Tyvärr är det inte så lätt att rasta en hund på en båt, men hon lyckades göra sin behov trots att det blåste.

Som jag skrivit tidigare så tog vi bilen ner till Helsingfors och sedan båten över till Stockholm. Vi råkade glömma att ta med en vattenflaska till Chanel så husse köpte "Paris Hilton"-vatten.

Paris Hiltons Chihuahuaor dricker bara Evian, så nu fick Chanel testa en liten del av livet som Chihuahua till Paris Hilton ;) Skämt åsido, men jag tycker att det är lite kul att hennes hundar bara får Evian.

På Alla hjärtans dag hade Chanel på sig en ny klänning som matte klickat hem från eBay. Den säljs vanligvis på Walmart.

Idag har jag så fruktansvärt dåligt samvete. Jag har knappt kännt så här någonsin. Först råkade jag glömma att ta med leksaker till Chanel, så husse gick och köpte en "Silja-säl" till henne som hon blev så glad för. Den var lagom stor och perfekt att bära. Nu när vi klev av båten så lyckades jag glömma sälen i hytten. Jag skäms så mycket så det är så hemskt. Stackars Chanel som förlorade sin fina säl.

 Salongshunden Chanel

I torsdags var jag till frisören och Chanel fick vara med och agera salongshund. Hon hade fullt upp hela tiden med att lukta på allt hon kunde hitta. Det fanns flera gosiga mattor också och Chanel älskar att sova på gosiga saker.

Frisören Jessica tog massor av bilder på henne medan jag hade håret fullt med färg.

Dagens salongshunds-outfit: klänning från Pet Flys.

 Snart dax för avfärd

Idag ska vi åka till Finland. Det gäller att jag inte glömmer Chanels pass nu, då kan det bli jobbigt. Det ska bli riktigt trevligt att åka till Stockholm sedan och jag har några saker som jag skulle vilja hinna göra med Chanel.



Jag hoppas att vi hinner, men jag är hemskt ledsen över att Small to Big inte finns längre. Vi hann bara dit en gång, men jag blev helt förälskad i allt som fanns där.

 Rese-förberedelser

Idag är det fullt upp här i lägenheten. Imorgon åker vi bort. Vi ska köra genom Finland till Helsingfors för att ta båten över till Stockholm och där kommer vi stanna några dagar, så nu tvättar jag och pysslar lite här hemma. Även Chanel måste pysslas om. Hittills har vi bara avklarat öronen (hon avskyr det), men jag ska även klippa klor och tasspäls, borsta tänderna på henne och slutligen ska hon badas och fönas så hon blir alldeles fluffig.

Det är som tur bara öronen som hon tycker är jobbigt, men jag kan förstå att det inte är så kul att få öronrengöring insprutat.

Chanel blir så hemskt frusen efter badet och jag tycker så synd om henne då. Det bästa är att bädda in henne i ett täcke eller filtar och så får hon sova tills hon är torr.


Jag måste också börja på en lista över allt som ska packas ner till henne. Nu behöver hon inte ha så mycket med sig för bara några få dagar, men jag lever efter den filosofin att det alltid är bättre att ha med sig för mycket än för lite. Det brukar tyvärr resultera i att jag tar med mig alldeles för mycket.

Husse önskade att jag inte skulle packa med så mycket till henne att hon måste ha en egen stor resväska, vilket har hänt. Jag ska göra mitt bästa :) Men min lilla prinsessa har stora behov så det behövs mycket.

 Den perfekta step-in selen

Jag har länge suktat efter en step-in sele till Chanel och Puppy Angels variant med vingar är den jag har gillat mest.

Jag tycker att den är jättegullig och perfekt att ha ovanpå kläder. Den finns i rosa, blått, beige, brunt och svart. Vi funderar på en beige eller svart eftersom Chanel redan har ganska mycket rosa.

Igår bloggade jag om Paris Erotica och när jag kollade igenom sortimentet på hemsidan hittade jag den här skönheten; blingad sele som dessutom har avtagbart koppel. Tyvärr så är det ingen i Sverige (vad jag vet) som säljer Paris Erotica och att beställa den från USA skulle bli ganska dyrt. Selen kostar 25 dollar, frakten 40 dollar och sedan ska man betala tull och skatt på ca 30%.


Vi får nog satsa på en sele från Puppy Angel ändå, även om PE-selen nog kommer finnas med i mina vovve-pryls-drömmar på nätterna. Av någon knäpp anledning drömmer jag ganska ofta om hundkläder när jag sover :)

 Polkadot

Jag tycker väldigt mycket om prickar så den här hoodien tycker jag var otroligt söt. Den kommer från Paris Erotica som tyvärr inte går att hitta i Sverige och priserna brukar vara lite högre. Just nu blir jag glad av allt som är sött och har ljusa färger. Vi längtar efter våren, både jag och Chanel.


Paris Erotica var från början en japansk designer av kvinnokläder, men de utökade sitt sortiment med underbara kvalitetskläder och accessoarer för små till mellanstora hundar. Då det blev en stor succé valde de att expandera till andra länder. Paris Erotica satsar på att skapa trendiga högkvalitetskläder med en perfekt passform för den fyrbente.

 Kennel

Idag hade tidningen Hundsport landat i brevlådan. Jag brukar alltid bläddra igenom den även om det är mycket om utställningar i den och det intresserar inte riktigt mig, men några intressanta artiklar kan man alltid hitta. Långt bak i tidningen hittade jag en lista på alla nyregistrerade kennelnamn och där fanns Chanels uppfödare med. Sofia och Dennis kennel heter On My Mind's och föder upp Chihuahuaor, Kleinspitz och Petit Brabancon.

Nu blev ju inte Chanel något utställningsexemplar, men hon är den underbaraste Chihuahua-tjej man kan ha. Skulle aldrig byta ut henne bara för att hon råkar ha ett bettfel. Som tur är så insåg jag redan innan jag skaffade henne att jag inte var intresserad av utställningar. Att betala pengar för att vänta en hel dag och att umgås med människor som inte kan vara glada om det går bra för en annan hund.

Tacka vet jag min myshund som jag kan vara hemma och klia på magen istället :)

Grisöron är något som Chanel älskar. Om man vill sysselsätta henne en timme så är grisöron en säker metod.

 Pet Flys

Så sent som igår tänkte jag på att jag borde maila Posh Pooches för att göra en beställning snart från Pet Flys. Jag är en sådan person som gärna vill vara ute i god tid när jag behöver något och det tar ju några veckor att få sin beställning. Nu såg jag i PP-bloggen att det ska göras en beställning den 11:e så jag ska nog vara med på den :)

I år är ju påsken ganska sent (i slutet på april om jag inte minns fel) och Chanel ska såklart vara påskfin.

Den här klänningen tycker jag är otroligt söt och har dessutom bubbelgumsdoft. Vi har en klänning från Pet Flys innan och den sitter perfekt. Passformen är väldigt viktig tycker jag.



Jag tycker även att den här är väldigt fin med nitar och kristaller på. Tyvärr har den inte så våriga färger, men allt kan man inte få.


Den här väskan är något som jag har seriös ångest över. Jag är besviken och irriterad på att jag inte skaffade en sådan medan den fanns i rosa. Väskan är väldigt fin, men jag hade så gärna velat ha en rosa så det är obeskrivligt. Den hade dessutom giraffmönster på insidan och jag älskar giraffer!


Tröjan finns i tre olika färger med olika djur på och dessutom en matchande leksak. Vi gillar den med räven. Den skulle nog vara värmande i vår.


Chanel tycker om att sova på det som är riktigt mjukt och gärna fluffigt. Dom här två tror jag hon skulle gilla.


Maila Posh Pooches för prisuppgifter, frågor och beställningar.
Jag och Chanel ska surfa runt en extra gång på Pet Flys hemsida innan vi bestämmer oss.

 Gulliga plagg till Alla hjärtans dag

Nu börjar Alla hjärtans dag närma sig och många har saker inplanerade. Våran lilla tjej kommer såklart vara inkluderad i våra planer, nog för att hon får massor av kärlek varenda dag :)

Jag letade upp några favoriter bland de hjärtligt passande oufits som finns på nätet:


1. Hjärtmönstrad klänning, Ruff Ruff Couture
2. Gullig hoodie, Paris Erotica
3. Hoodie med olika texter på hjärtanen, Monkey Daze
4. Klänning med pussmunnar, Paris Hilton for Little Lily
5. Spetsprydd hoodie, Wooflink
6. "Love doctor" t-shirt, I See Spot

 Uppklädd för MF

I helgen var det första deltävlingen i melodifestivalen. Matte och vovve satt bänkade framför tv:n. Rätt låtar gick vidare tycker vi.

Lilla Chanel ska ju såklart också vara fin när det är festligheter.

Melodifestivalsoutfit: Tröja med volanger från Wooflink/Small to big

 Lillan har blivit större :)

Dear Dog har massvis med gulliga plagg och tillbehör till den fyrbente. Selarna har jag tittat på ibland, men när jag tittade på storlekarna för ca ett halvår sedan så var dom för stora. Min lilla tjej har vuxit på höjden, bredden och längden och nu verkar det som att deras selar skulle passa perfekt.

Jag tittade in hos My Little Closet och bland nyheterna hittade jag den här söta, rosettprydda selen Den var ju bara för söt. För 299 kr kan den klickas hem.

 Bloggtorka

De två senaste dagarna har bloggmotivationen varit som bortblåst. Vi har varit alldeles mörbultade alla tre efter skoterkörningen. Jag har haft ont i muskler jag hade glömt att jag hade och Chanel har bara sovit. Det var nog jobbigt att vara ute en hel dag och springa.

Idag var vi uppe med tuppen. Jag var på rekryteringsseminarium och kände mig gammal som gatan med mina nästan 27 år på nacken. De andra hade nyss tagit studenten från gymnasiet. Får väl se det som positivt då jag har erfarenhet och vet vad jag ger mig in på, men faktum kvarstår; jag känner mig hemskt, hemskt gammal idag.


Dagens "vill ha" är utan tvekan den här söta cardiganen från Louis Dog. Så sött. Jag vet inte varför jag drar ut på det, men någon gång så bara måste jag skaffa några söta plagg till Chanel från Louis Dog.

 Chanel åker skoter

Det är minsann inte alla Chihuahuaor som åker skoter :)

Chanel har fått åka skoter idag och hon har inget emot det. Hon brukar somna. Husse har hyrt en skoter som han har haft i 3 dygn och man har knappt sett honom. Det är sådär med män och deras leksaker :P Idag fick vi vara med i alla fall. Vi åkte till en stuga som vi grillade i och Chanel fick busa i snön. Nu ligger hon helt utslagen i soffan och orkar knappt öppna ögonen när man pratar med henne.

Det var lite läskigt att stå på skotern ensam.
Idag hade hon på sig sin tröja från Puppia.
Husdjur Blogg listad på Bloggtoppen.se
RSS 2.0